
Mørke pebernødder
Pebernødder i en skøn variation med muscavadosukker og fuldkornsrismel i stedet for det hvide sukker og mel.
Ingredienser
Mørke pebernødder
250 g smør, stuetempereret
225 g lyst muscovadosukker
1 dl kokosmælk
300 g fuldkornsrismel
100 g kartoffelmel
100 g boghvedemel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
1 tsk hvid peber
2 tsk kardemomme
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
Sådan laver du mørke pebernødder
Pisk smør og sukker sammen.
Tilsæt kokosmælken.
Bland mel og krydderier, og sigt det i dejen. Ælt dejen godt igennem med hænderne, til den er ensartet.
Rul dejen ud i pølser på cirka 2 cm’s tykkelse, og skær ud i stykker på 2 ½ cm.
Læg stykkerne med lidt afstand imellem på en bageplade med bagepapir, og bag pebernødderne ved 180 grader i cirka 10-12 minutter, til de er let hævede og gyldenbrune.
Lad dem køle af, før de lægges i en kagedåse.
SE OGSÅ: Pebernødder a la Lagkagehuset
SE OGSÅ: Glutenfri pebernødder
SE OGSÅ: Sukkerfri pebernødder med spelt