Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Mørke pebernødder
Foto: Stine Christiansen Mørke pebernødder med muscavadosukker og fuldkornsrismel.

Opskrift på mørke pebernødder

Mørke pebernødder

Pebernødder i en skøn variation med muscavadosukker og fuldkornsrismel i stedet for det hvide sukker og mel.

Ca. 70-80 stk. pebernødder
Print

Mørke pebernødder

250 g smør, stuetempereret

225 g lyst muscovadosukker
1 dl kokosmælk
300 g fuldkornsrismel
100 g kartoffelmel
100 g boghvedemel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
1 tsk hvid peber
2 tsk kardemomme
1 tsk bagepulver
½ tsk natron

Sådan laver du mørke pebernødder


Pisk smør og sukker sammen.


Tilsæt kokosmælken.


Bland mel og krydderier, og sigt det i dejen. Ælt dejen godt igennem med hænderne, til den er ensartet.


Rul dejen ud i pølser på cirka 2 cm’s tykkelse, og skær ud i stykker på 2 ½ cm.


Læg stykkerne med lidt afstand imellem på en bageplade med bagepapir, og bag pebernødderne ved 180 grader i cirka 10-12 minutter, til de er let hævede og gyldenbrune. 

 

Lad dem køle af, før de lægges i en kagedåse.

 

SE OGSÅ: Pebernødder a la Lagkagehuset

SE OGSÅ: Glutenfri pebernødder

SE OGSÅ: Sukkerfri pebernødder med spelt

Se, hvad vi ellers skriver om: Pebernødder, Julebag, Julesmåkager, Kage og Dessert