Orange-vanilje-marineret kalvemørbrad med hjemmelavet ketchup
SPONSORERET indhold

Orange-vanilje-marineret kalvemørbrad med hjemmelavet ketchup

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En hjemmerørt ketchup tager kegler, og så er den fuld af gode vitaminer, der giver kroppen et sundt boost. Her i selskab med den fineste rosa kalv.

Af: Umahro Cadogan Foto: Maria Nørregaard
16. apr. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

400 g kalvemørbrad
1 appelsin, gerne økologisk
¼ vaniljestang, kornene herfra
1 tsk havsalt
friskkværnet sort peber

tomatketchup:
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
havsalt
friskkværnet sort peber
1 dåse flåede tomater
½ tsk paprika
3 spsk hvidvins- eller æblecidereddike
3-4 spsk mørke rosiner
1 rødt æble, skåret i grove tern
1 banan, skåret i skiver

Sådan gør du:

Gnid kalvemørbraden med fintreven appelsinskræl og friskpresset appelsinsaft samt en smule vanilje og lad den trække i mindst 30 minutter, allerhelst natten over.

Tag den op af marinaden, men gem den, og gnid mørbraden med en smule ekstra jomfruolinveolie samt lidt havsalt.

Sæt ovnen på 200 grader med varmluft, så den er varm, når du skal til at lave kalvemørbraden. Varm en pande op, så den næsten er rødglødende. Brun kalvemørbraden på alle sider, og læg den i et ovnfast fad. Hæld resten af marinaden ned i fadet rundt om kødet. Giv den nu 5 minutter i den varme ovn, og tag ud. Lad kalvemørbraden hvile i 10 minutter, inden du giver den en tur mere på 5 minutter og atter hvile i 10 minutter.

Check kernetemperaturen med et termometer. Hvis den skal være meget rosa, skal den være 45 grader, medium 55 grader og well-done (hvilket nu ville være synd med så delikat kød) 65 grader. Fortsæt med varmeintervallerne i ovnen, hvis den endnu ikke har fået den rette temperatur.

Drys først med peber, når mørbraden er færdig, da de æteriske olier i peberen ellers kan brænde på og blive harske. Server den i fine skiver, dryppet med rester af væden fra bradepanden.

Til tomatketchup: Sautér løg og hvidløg ved meget lav varme i olivenolie sammen med salt og peber i 10-12 minutter, til løgene er klare, bløde og søde. De må ikke blive brune. Tilsæt tomater, paprika, eddike, rosiner, æble og banan, og bring det hele i kog. Skru så ned for varmen, og lad ketchuppen simre i 30-45 minutter, til den er blevet tyk og aromatisk. Blend ketchuppen, hvis den skal være helt fin, eller lad den forblive chunky. Smag til med ekstra eddike om nødvendigt. Servér sammen med den rosa kalvemørbrad.

498 kcal pr. portion

PRØV OGSÅ: Coleslaw på gulerødder og spidskål med vidruer og chili

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/