Lasagne
SPONSORERET indhold

Restelasagne med ægte bechamel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tag et kig i køleskabet, og se, om din lasagne skal være med rester af kød, fisk eller rene grøntsager – stort set alt dur!

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
08. apr. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
Total: en time

Ingredienser

500 g rester af tilberedt kød, fisk og/eller grøntsager
½ l friske tomater, hakkede, – eller 2 dåser hakkede tomater
2 fed hvidløg, finthakkede
salt, peber og eddike til tilsmagning

Bechamelsauce:
30 g smør
30 g hvedemel
6 dl sødmælk
salt og peber
½ tsk revet muskatnød
150 g mild, revet ost
1/2 pakke lasagneplader

Sådan gør du:

Skær alle kød- og grøntsagsresterne i ganske små stykker, og kom dem sammen med hvidløg og tomater i en gryde. Lad tomatsaucen simre i ca. 10 minutter, og smag til med salt, peber og evt. en smule eddike. 


Smelt smørret til bechamelsaucen, og rør melet ud heri. Tilsæt mælken, når mel og smør har samlet sig. Lad saucen koge op, og skru så ned på svag varme. Lad simre i 10 minutter, mens du rører indimellem, så den ikke brænder fast. Smag til med salt, peber og muskatnød, inden du vender den revede ost i.


Find et stort, ovnfast fad, og læg tomatsauce, lasagneplader og bechamelsauce i 3-4 lag. Slut af med et lag bechamelsauce på toppen, og bag lasagnen i ovnen i 30 minutter ved 200 grader.

FÅ OGSÅ OPSKRIFTEN PÅ: Grøntsagssuppe på bagte rodfrugter