
Sund julekonfekt: Rocky Road
Det gode ved dette konfekt er, at det kan laves på mange måder, og med hvad du har i køkkenskabene – kun fantasien sætter grænser.
Ingredienser
250 god, mørk chokolade, gerne 85%
75 g mandler
25 g valnødder
25 g gojibær
75 g tørrede abrikoser
2-3 spsk frysetørrede bær, f.eks. hindbær, havtorn, jordbær
Sådan laver du Rocky Road konfekt
1. Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad – sørg for at temperere chokoladen ordentligt.
2. Hak mandler, valnødder og abrikoser groft. Hæld den smeltede chokolade over nødder, abrikoser, gojibær og frysetørrede bær. Rør det hele godt sammen.
3. Hæld massen i en lille form eller bradepande med bagepapir, og pynt med en smule frysetørrede bær på toppen.
SE OGSÅ: Mangler du en perfekt julegave til en, du holder af? Så se lige her
4. Sæt formen på køl i ca. 3 timer, hvorefter massen skæres ud i små tern og opbevares i en dåse på køl.
Energi pr. stk.: 110 kcal, fedt 65%, protein 10%, kulhydrat 25%
TIP
Du kan tilsætte andre smagsgivere f.eks. lakridspulver, citrusskal, syltet ingefær, kaffe eller pebermyntedråber.