Spicy salat med marineret mørbrad, mynte og nødder
SPONSORERET indhold

Spicy salat med marineret mørbrad, mynte og nødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Thaisalaten med kød er en frisk og krydret klassiker.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
13. feb. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 svinemørbrad
½ lime, saften herfra
1 spsk chilisauce
2 spsk soja
1½ spsk sesamolie
1½ dl jordnødder, rå. Cashewnødder kan også bruges.
2 hjertesalathoveder
½ agurk
2-3 forårsløg
½ bundt koriander
1 lille håndfuld grøn mynte
2 tsk rørsukker
1 lime, saften herfra
1 spsk fiskesauce
1½ tsk finthakket chili

Sådan gør du:

Skær senerne af mørbraden, og skær kødet i strimler af ca. 4 cm. Rør limesaft sammen med chilisauce, soja og sesamolie, og lad kødet trække i marinaden 1 times tid i køleskabet – og gerne længere. Steg kødet på en pande eller i en wok med lidt olie, til det er gennemstegt, og krydr med lidt salt.

Rist nødderne på en tør pande, til de er gyldne, og stil til side.
Snit salaten groft, skær agurk i skiver og snit forårsløgene fint. Pluk koriander og mynte.
Rør rørsukker sammen med limesaft, fiskesauce og chili. Vend salaten sammen med dressing og krydderurter, og anret det på et fad. Kom kødet henover, drys med ristede nødder og servér.

Prøv også kokosmælksuppe med rød karry og kylling