Opskrift på spinatsalat med stegte pastinakker, oliven og speltkerner
SPONSORERET indhold

Spinatsalat med stegte pastinakker, oliven og speltkerner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En salat, der både smager og mætter, og som både vækker glæde på frokostbordet eller til aftensmaden.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
22. jun. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

200 g perlespeltkerner
2 pastinakker
olivenolie
salt og peber
bladene af 2 kviste timian
1 bakke frisk spinat, ca. 100 g
1 skalotteløg
1½-2 spsk æbleeddike
lidt tørret knust chili 
1 fed finthakket hvidløg
125 g sorte oliven.

Kog perlespeltkernerne efter anvisningen på emballagen og hæld evt. overskydende vand fra.

Skræl pastinakkerne og skær dem i stave. Steg pastinakkerne møre og gyldne på en panden med olivenolie, det tager ca. 10 min. Vend dem undervejs og krydr med salt, peber og timian.

Skyl spinaten grundigt for jord og slyng spinaten i en salatslynge.

Pil og skær skalotteløget i små tern.

Krydr de kogte, afkølede speltkerner med æbleeddike, lidt tørret knust chili, hvidløg, salt og olivenolie.

Vend speltkernerne sammen med spinat, stegte pastinakker og drys masser af sorte oliven over salaten.

Prøv salaten til …
lam eller andet rødt kød. Også god til frikadeller eller anden form for hverdagsaftensmad.

Prøv også: Salat med rucola-pesto, tomat og mozzarella