Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 8 min.
Trækketid: mindst 1 time
Lage:
2 dl æble- eller lagereddike
75 g sukker
½ dl vand
5 peberkorn
1 laurbærblad
revet skal af 1 citron (økologisk)
Stegte sild:
4 ferske sildefileter
1 bundt forårsløg
salt og peber
1½ dl rugmel (eller grahamsmel)
2 spsk. smør (eller rapsolie)
- Lage:
Kog alle ingredienserne op i en gryde. Lad lagen køle af. - Stegte sild:
Klip finnerne af sildene. Drys dem på indersiden med salt og peber. Hak det hvide af forårsløgene (gem det grønne), og drys på sildefileterne. Luk sildene sammen på midten. - Vend sildene i rugmel.
- Steg dem gyldentbrune på begge sider i smør på en pande, ca. 4 min. på hver side. Læg sildene i et lille fad, og lad dem køle af i 5 min.
- Hæld lagen over sildene, og lad dem trække i mindst 1 time. De kan holde sig et par dage i køleskabet.
- Anretning:
Tag sildene op af lagen, og anret dem på et fad. Hak det grønne fra forårsløgene, og drys det over sildene. Servér med rugbrød.