Stegte forårssild i lage
SPONSORERET indhold

Stegte forårssild i lage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Maria P Foto: Maria P
20. apr. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 8 min.
Trækketid: mindst 1 time
Lage:
2 dl æble- eller lagereddike
75 g sukker
½ dl vand
5 peberkorn
1 laurbærblad
revet skal af 1 citron (økologisk)
Stegte sild:
4 ferske sildefileter
1 bundt forårsløg
salt og peber
1½ dl rugmel (eller grahamsmel)
2 spsk. smør (eller rapsolie)

  1. Lage:
    Kog alle ingredienserne op i en gryde. Lad lagen køle af.
  2. Stegte sild:
    Klip finnerne af sildene. Drys dem på indersiden med salt og peber. Hak det hvide af forårsløgene (gem det grønne), og drys på sildefileterne. Luk sildene sammen på midten.
  3. Vend sildene i rugmel.
  4. Steg dem gyldentbrune på begge sider i smør på en pande, ca. 4 min. på hver side. Læg sildene i et lille fad, og lad dem køle af i 5 min.
  5. Hæld lagen over sildene, og lad dem trække i mindst 1 time. De kan holde sig et par dage i køleskabet.
  6. Anretning:
    Tag sildene op af lagen, og anret dem på et fad. Hak det grønne fra forårsløgene, og drys det over sildene. Servér med rugbrød.