6 beviser på at kvinder klæder sig på for andre kvinder
SPONSORERET indhold

6 tegn på, at du klæder dig på for dine veninder

For hvis skyld hopper du mon i f.eks. Mom-jeans og fussbeds?

Af: Amalie Nebelong Foto: Daniel Bruno Grandl
02. okt. 2015 | Livsstil | Eurowoman

KLUMME: For nogle uger siden iførte jeg mig noget, jeg ellers aldrig rigtig gør: En stram, lidt kort striktrøje.

Da min mand så mig, udspillede der sig et interessant scenarie, der fik mig til at fundere over livets små finurligheder.

LÆS OGSÅ: "Jeg ville bare være sammen med en masse gifte mænd"

Min mand sagde: "Hvor det klæder dig med noget kropsnært. Du går altid i sådan noget lidt stort tøj, gør du ikke?"

Min første reaktion var: "Nej, jeg gør da ikke," hvilket er min naturlige måde at reagere på, når min mand siger noget, der fornærmer mig lidt: Jeg bliver trodsig som en lille tøs. Men hvorfor blev jeg egentlig fornærmet, når han nu har så evigt ret?

Sandheden er, at jeg klæder mig på efter, hvad der er behageligt og moderne, og hvad der i sidste ende vil afkaste anerkendende blikke fra mine stilbevidste veninder. Det er en anelse grænseoverskridende at indrømme, men det er sandheden.

Min mands kommentar fik mig til at indse, i hvor høj grad vi stilbevidste kvinder klæder os på for hinanden, for let's face it: De fleste mænd vil til hver en tid foretrække noget, der fremhæver kvindekroppen så meget som muligt.

LÆS OGSÅ: ”Jeg er min kæreste utro 5 minutter hver dag”

Og hvis du ikke tror på mig, så har jeg her 6 beviser på, at du og jeg klæder os på for vores medsøstre og i hvert fald ikke for vores kønsmæssige modpolers skyld.

Bevis #1 Voluminøst tøj
Hånden på den ballonformede sorte kjole du har hængende i skabet: Hvornår har voluminøst tøj nogensinde været sexet? Jo jo, det kan da sagtens være sexet, hvis det er kort og med et par høje hæle til. Eller en oversize strik med stramme jeans under! Jeg er helt enig, og det er dine veninder sikkert også – men mændene vil helt sikkert foretrække en stram sort kjole til hver en tid – også selvom den er en anelse uanstændig på jobbet.

Bevis #2 Fussbeds
At have fodtøj på, der mest af alt minder om en parring af et hamster og en Birkenstock-sandal (der ellers er slem nok i sig selv), er bare ikke andet end et modefænomen, ingen mænd (bortset muligvis for et par enkelte inden for modebranchen) nogensinde vil kunne forstå. Men behagelige er de da.

LÆS OGSÅ: "Smalltalk er en social glidecreme, som det er på tide, at vi dropper"

Bevis #3 Mom-jeans
Jeg ved ærlig talt ikke, hvor jeg skal begynde. Og det er med fare for at få alle de mom-jeans-elskende piger på nakken, at jeg siger følgende: Med mindre din kæreste har en fetich for 1980'erne, og du er typen, der er så tynd, at du ikke ser tyk ud i disse jeans – kan det på ingen måde være for din kærestes skyld, at du ifører dig disse jeans, der skriger på camel toe. Det er - og bør - kun være et modefænomen, kvinder kan forstå.

Bevis #4 Tasker til 25.000 kr.
Dyre designertasker appellerer i høj grad til dine veninder. At have sæsonens helt rigtige designertaske svunget over skulderen er det ultimative, når du vil imponere modehungrende ligesindede. Tasken skiller fårene fra bukkene. Men mændene? De kunne ikke være mere ligeglade. Det skulle da lige være, fordi de ville bemærke den selvtillid, den svinedyre taske giver dig.

Bevis #5 Loafers
En sko man normalt ville se på en overvægtig, bådsejlende pensionist med skaldet isse og cigar i munden? Ikke for mændenes skyld.

Bevis #6 Kassebukserne
Brede ben fra hoften og ned, så din numse og formen på dine ben skjules fuldstændig? Vi kvinder klapper i vores hænder over det smukke ved de lange rene linjer og kombinationen af stramt og løst. De fleste mænd ville nok foretrække kombinationen af stramt og... stramt.

Jeg er langt fra enig i mange mænds syn på kvinders beklædning – eller deres mangel på holdning til samme. Beviset? At mange mænd vil have svært ved at se det usexede ved hudfarvede strømpebukser, g-strengstrusser og lårlange støvler i billigt læder. Længe leve forskellighederne. Og personligt har jeg det fint med at fortsætte med at klæde mig på for kvinderne, for min mand forstår bare ikke det smukke og i høj grad sexede ved en stor vamset strik i den helt rigtige camel-to(n)e.

LÆS OGSÅ: Her er de 9 sprødeste fædre på instagram, der vil gøre dig skruk på stedet

LÆS OGSÅ: Inspiratoin: 18 flotte fletninger, du skal prøve selv

LÆS OGSÅ: 11 typer: Det siger dine sneakers om dig