Clairvoyance
SPONSORERET indhold

Clairvoyance: Vil jeg møde en 'tall dark stranger"?

Glem alt om "Åndernes magt" og mystiske spåkoner i lilla gevandter. Udført rigtigt kan clairvoyance være et glimrende middel til både selvindsigt og udvikling.

Af: Louise Kidde Sauntved Foto: Søren Rønholt
09. apr. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Det startede med en middag. En veninde, der har oplevet et lettere kaotisk år, fortæller, at hun er blevet anbefalet at gå til clairvoyant og spørger om, om der er nogen, som vil med? Det er der indtil flere, der gerne vil – faktisk nok til en hel lille udflugt. Snart kommer det frem, at flere i selskabet allerede har gjort sig erfaringer med clairvoyance, det er bare ikke noget, der rigtigt er blevet snakket om. Måske fordi der stadig er et lille tabu forbundet med at søge vejledning i den åndelig verden.

De følgende uger taler jeg med flere mennesker om det, og bliver igen overrasket over, hvor mange positive tilkendegivelser om clairvoyance, der kommer på bordet. Helt almindelige mennesker, kendte ansigter og dybt rationelle karrieremennesker – blandt alle grupper møder jeg folk, der enten har prøvet clairvoyance, eller er nysgerrige på, hvad det mon kan give dem.
Selvfølgelig er der også skeptikere, og dem der kigger på mig, som var jeg drattet ned fra en fremmed planet, bare jeg siger ordet "clairvoyance". Tendensen er imidlertid tydelig; det er ikke længere skummelt og for skrøbelige, søgende sjæle at bede om clairvoyant rådgivning. Netop fordi de mest professionelle clairvoyante i dag lægger stor vægt på rådgivningsaspektet, hvilket gør en time hos en dygtig clairvoyant til noget, der mere minder om en session hos en psykolog eller coach, end om en seance med spåkonen bag støvede gardiner.

LÆS OGSÅ: Her er, hvad mænd vil have

På briksen
Det skal selvfølgelig prøves af! Derfor beslutter jeg mig for at teste på egen krop, hvad clairvoyance, som betyder "klarsyn", egentlig går ud på. Jeg bestiller tid til en såkaldt "læsning" hos clairvoyant rådgiver Flemming Bille, som jeg har fået anbefalet. Jeg ved stort set intet om ham – og han ved ikke mere om mig, end at jeg er journalist og nysgerrig.
Mine knæ føles som gele, da jeg går op ad den neutralt udseende trappeopgang på Amager. Hvad mon der venter mig? Hvad nu hvis han kan læse ALLE mine tanker? Der er trods alt ting, man gerne vil holde for sig selv. Og er det i det hele taget ikke bare noget humbug det hele?
Men usikkerheden fordamper i det øjeblik, jeg træder ind i Flemming Billes hyggelige lejlighed og bliver bedt om at tage plads i den store, bløde, lilla plyssofa, der fylder godt i den lille stue. Jeg føler mig i gode hænder. Klar til at gå i gang.

– Jeg lukker lige øjnene og finder din kanal. Jeg sætter et par ord på dig som person, for at være sikker på, at jeg har fat i dig. Kan du genkende det, går jeg videre, siger Flemming Bille.

De indtryk han får ind er blandt andre, at jeg har en skæv og anderledes humor, at jeg er en meget målrettet person, der dog indimellem kan være meget usikker og stiller spørgsmålstegn ved egen formåen, hvilket mest er en dårlig vane. Desuden sætter jeg en stor ære i, at gøre tingene ordentligt.

Samme ord ville mine nærmeste nok også hæfte på mig. Jeg nikker. Genkendt og godkendt.
Dernæst fortæller Flemming Bille, at vi alle sammen har guider med os fra den åndelige verden. En som følger os hele livet, og andre, der kommer til, når vi har brug for hjælp til bestemte ting. Min guide er angiveligt en kvinde med stor humor. Det er hende, Flemming Bille får de fleste af sine informationer fra. Dels som billeder, ord og fornemmelser, dels som helt fysiske fornemmelser af, hvordan tingenes tilstand er – om klienten for eksempel er glad eller angst. Noget han selv betegner som 'udvidet intuition'.

LÆS OGSÅ: Sådan tackler du en dominerende svigerfar

Gode råd og rødhætter
De emner, de fleste kommer til clairvoyant med er arbejde og kærlighed. Og nej, jeg er ingen undtagelse. Vi lægger ud med arbejdet, som min guide påpeger, fylder meget. Det har hun ret i.

– Jeg ved jo, at du bruger din kommunikation i dit arbejde, men du har også andre evner og kompetencer, som gerne må komme i spil snart. Det føles som en udvidelse af det, du allerede gør. Hun bliver ved med at vise mig, at du skal gøre rummene større. Jeg tror, det betyder, at du skal bruge din viden anderledes. Måske har du tidligere været bange for at blande tingene sammen eller tage andre ting ind? Det vil du komme til at gøre, siger han og fortæller, at jeg vil blive kontaktet af en fremdriftig kvinde med rødt hår, der vil skubbe mig i retning af et bogprojekt.

– Og det er lige det, du har brug for. Nogle gange har du brug for et lille puf.

Jeg sætter et mentalt flueben ved "mere handlekraft" og lover mig selv at holde øje med alle rødtoppe på min vej.
Jeg får en række andre interessante informationer om mit arbejdsliv, sluttende af med den opmuntrende konstatering, at jeg kan se frem til et 2013, der vil være fyldestgørende og udviklende.

– Du har brugt nok tid på at sortere fra og bevæge dig hen mod noget, og du står lidt vaklende i forhold til, hvad det næste skal være. Men du er allerede i gang.

Det går op for mig, at han har ret. Jeg har faktisk så småt sat nye skibe i søen. Det føles godt at få at vide, at de vil få vind i sejlene.

Hvad med kærligheden?
Så kommer kærligheden. Som barnløs single midt i trediverne, trænger spørgsmålet om familie og børn sig på. Mon jeg vil møde en 'tall dark stranger"?

– Jeg har en fornemmelse af, at du har holdt kærligheden ud i strakt arm, men det behøver du ikke være så bevidst om længere. Nu skal du bare sige come whatever may come. Men du må gerne have et klart ønske om, hvad det skal være. Lav en liste over, hvordan din partner skal være. Når du bestemmer dig for, at du er klar til kærligheden, kommer det til at summe omkring dig. Så kommer du til at vælge mellem 2-3 stykker. Sådan er det bare. Jeg har også en fornemmelse af et barn til dig. Måske også et bonusbarn.

Ikke ligefrem et skrækscenarie jeg får malet på væggen her, selvom det med at vælge, og dermed risikere at vælge fra, kan være en skræmmende tanke.

– Lad dem vælge dig, siger Flemming Bille.

– Bestem dig for, hvad det er, de skal kunne tilbyde dig, og giv dem så små opgaver. Kys på alle frøerne og brug tiden på at finde ud af, hvor du får mest. Og husk, at det ikke altid er den, der gør mest opmærksom på sig selv, som man skal kigge på.

Okay, noteret.


En clairvoyant "læsning" hos Flemming Bille kom til at føles ret konkret for ALT for
damernes udsendte!

Klarsynet bliver konkret
I løbet af de 60 minutter en session varer, når vi omkring mange ting. Ud over kærligheden også nære relationer, bolig, økonomi og helbred. Størstedelen af de ting, der bliver sagt, rammer overraskende præcist ned i tanker, jeg allerede har gjort mig, og ting der faktisk er, som de bliver beskrevet. Der er med andre ord noget om snakken. Hvordan skulle Flemming Bille ellers kende mærket på min yndlingste eller være i stand til at lave detaljerede psykologiske profiler af mennesker omkring mig. Jeg føler mig transparent og gennemskuet, men også tryg og passet på. En af de ting, han rammer præcist, er den personlige udvikling, jeg har været igennem det seneste år.

– Du har taget store skridt nærmest ud i blå luft, og du er virkelig på solid grund nu og kan gøre, hvad du vil. Du har revurderet mennesker i dit liv og hvordan du bruger dem, og hvordan de får lov til at bruge dig. Du er blevet bedre til at sætte grænser, også i forhold til kærligheden. Du er blevet bedre til at give udtryk for, hvad du virkelig vil. Nu skal du bare være – sådan er det.

– Den lille sætning "sådan er det" bruger Flemming Bille ofte. En lille konstatering af, at det er sådan, tingene kommer til ham. Og det føles rigtigt. Sådan er det. Også selvom hjernen undervejs i læsningen arbejder på højtryk for at finde smuthuller, hvor logik og rationalitet kan smutte ind og få overtaget. Forgæves. Jeg ved ikke helt, hvad der sker, men jeg overgiver mig. Mange af de ting, der bliver sagt, har jeg ikke formuleret for mig selv endnu – men jeg kan mærke i min mave, at det er sådan, det er. Sammen med analysen får jeg en række helt konkrete og brugbare råd, som jeg let kan tage til mig og bruge. Af noget så vidtløftigt som clairvoyance at være, må jeg indrømme, at en læsning hos Flemming Bille føles overraskende konkret.

På vej hjem svæver jeg et lille stykke over jorden. Det er, som om der er skruet op for alle farver, og at jeg kan mærke verden og vinden lidt mere. Jeg er faktisk en lille smule høj – og nok også en lille smule i chok. For hvordan er det muligt, at et helt fremmed menneske kan kende mig så godt?

Jeg skriver til den kvinde, der anbefalede ham til mig. Hun har brugt ham i flere år, både i forhold til personlig udvikling og forretning. Hun svarer straks:

– Hvor er jeg glad for, at du fik den oplevelse. Og ja, man sidder virkelig med følelsen; hvor KENDER du mig fra?
Præcis!
Den rødhårede kvinde kontaktede mig i øvrigt allerede et par uger efter besøget hos Flemming Bille. Med et bogprojekt. Så sådan er det.

LÆS OGSÅ: Derfor er din lykkefølelse arvelig

Ikke længere tys-tys
Flemming Bille, der er uddannet ved Clairvoyance Skolen og har fungeret som professionel clairvoyant rådgiver siden 2005, bekræfter efter læsningen min tese om, at der er en stigende efterspørgsel på clairvoyance. Efter mange år med fokus på individet og materiel velstand, er vi blevet mere optagede af at søge alternative veje på vores rejse mod at blive mere hele og udviklede mennesker. Rigdom handler ikke længere om, hvad du har i den ydre verden, men om du er i god kontakt med dig selv og din indre verden, gerne tilsat en solid dosis spiritualitet.

– Da jeg startede var mine klienter mest kvinder mellem 35 og 55 år. I dag er de fra 18-90 år, og jeg oplever flere og flere mænd som bruger clairvoyance og gerne vil stå ved det. De kommer i alle typer og samfundslag. Fra kontanthjælpsmodtagere til direktører som håndterer milliardbudgetter, siger Flemming Bille, der også er begyndt at arbejde med virksomheder, der ønsker at vide, hvordan de bruger deres medarbejderes kompetencer bedst muligt.

Flemming Bille mener, at den stigende efter-spørgsel hænger sammen med en større åbenhed i forhold til hele den spirituelle verden, der ikke længere er hyllet i røg(elses)-slør og mystik.

– Det har meget med tiden at gøre. Krisen gør, at vi oplever angst og frygt. Nogle mister måske ligefrem arbejdet eller har en ægtefælle, der mister arbejdet. Man bliver sat i en presset situation og nogle har brug for lidt rådgivning og vejledning, siger Flemming Bille, der ikke mener at der er den store forskel på coaching og clairvoyant rådgivning.

– Der er mange flere clairvoyante i dag, der bruger evnerne mere terapeutisk eller som en form for coach. Jeg kalder mig "clairvoyant rådgiver", så der skal være noget rådgivning. Jeg kan ikke bare sidde og fortælle, hvad der kommer til at ske. Der skal mere til.

En dejlig genbrugstanke
Det er imidlertid ikke kun krisen der spiller ind. Flemming Bille ser også en generel bevægelse mod mere åbenhed over for alternativ behandling.

– For bare tyve år siden, var der ikke nogen, der talte højt om, at de gik til fysioterapeut, zoneterapi eller akupunktør. I dag hører man om læger, der anbefaler deres patienter at bruge healing! Så der er en kærkommen udvikling på det hele.

Trods den stigende accept, er det dog stadig en grænseoverskridende tanke for mange mennesker, at der måske findes flere dimensioner end dem, vi kan se og høre.

– Jeg tror, de fleste mennesker godt ved det, de tør bare ikke rigtigt bevæge sig ind i det, siger Flemming Bille og lyser op i et grin.

– Jeg føler da også nogle gange, at det er lidt tåbeligt – hallooo, jeg sidder og taler med en, som er død. Men jeg kan jo kun sige, hvad jeg fornemmer, og hvad jeg får ned.
Flemming Bille får kontant bevis for sine evner, og for at der er mere mellem himmel og jord, hver gang en klient vender tilbage og fortæller, at han havde fuldstændigt ret i sine forudsigelser.

– Jeg ved som udgangspunkt ingenting om mine klienter, og vil helst ikke vide det. Og når jeg så efterfølgende får at vide, at jeg har ramt plet, så må der jo være noget. Jeg kan godt lide tanken om, at tingene ikke slutter. At al den viden og lærdom, både følelsesmæssigt og intelligensmæssigt, som vi opnår gennem vores i gennemsnit 72 år på jord, bliver taget med i et videre liv. Det er sådan en dejlig genbrugstanke. Og hvordan skulle vi ellers have udviklet os som menneskehed, fra aber og hertil? Jeg er sikker på, at vi bliver hjulpet fra åndelig side.