valentinsdag date ideer
Foto: Getty Images Drop de største klicheer - og prøv en anderledes slags date på valentinsdag.

Gratis gyserfilm og kyssebænk: 5 bud på alternative valentins-dates

Læs med her, hvis du mangler inspiration til, hvad du og din udkårne skal lave på valentinsdag.

Årets mest romantiske dag står for døren, men du orker måske ikke klichéfyldte dates, der mest af alt er en opfindelse kreeret af blomsterhandlere, chokoladeproducenter, restauranter med mere?

Traditionen tro hælder du derfor til, at det kalendersatte kærlighedspjat ikke er noget for dig, fordi romantik jo ikke skal helliges én dag, men spredes ud over hele året.

Og det er vi sådan set enige i. Men måske du alligevel skulle se dagen som en oplagt mulighed for, at du og din date får planlagt en dag ud over det sædvanlige. Sluk fjernsynet og hank op i jer selv og jeres kærlighed.

Og en date på valentinsdag kan faktisk byde på mange sjove og anderledes oplevelser, som kan lune lidt om hjertet og i hukommelsen i denne kolde tid. Hvad med fx at varme jer med kys på Tivolis kyssebænk eller holde "Blodig Valentinsdag" med gratis gyserfilm?

Vi har samlet 5 alternative ideer til din valentinsdag, der ikke blot er en middag på yndlingsrestauranten eller den klassiske tur i biografen.

1. Valentinsdag i Tivoli – Kyssebænk og personligt hjerte på broen

Find jeres varmeste tøj - og mest brændende kærlighed - frem og tag en tur i Tivoli i København. Her kan I slentre over Tivoli-søens ikoniske bro, som I kan pynte med hjerter med jeres navne på. På daten kan I også tage et lille hvil på kyssebænken eller hjælpe hinanden med balancen på havens smukke skøjtebane under et tag af lyskæder.

Tivoli holder nemlig igen i år vinteråbent, og det giver dig og din date mulighed for at nyde hinandens selskab i nogle af hovedstadens flotteste omgivelser.

Havens mange restauranter holder også åbent med særlige valentins-menuer, hvis sulten skulle trænge sig på.

Det koster 100 kroner at komme ind i Tivoli.

Skøjtebanen i Tivoli under Vinter i Tivoli foto Lasse Salling (2).jpgStå på skøjter på skøjtebanen foran Nimb i Tivoli i København. (Foto: Lasse Salling/Tivoli PR)

2. Valentinsdag i Zoo - Tæt på ”kærlighed” i dyreriget 

Er din M/K-date et dyrmenneske eller bare generelt naturinteresseret, hvorfor så ikke invitere på en date i en af landets mange zoologiske haver? Ifølge Zoologisk Have i København er der masser at kigge på, når det gælder kærligheden mellem dyr - og flere af dem kan få selv din vildeste valentinesplan til at se tam ud med deres sjove og mærkværdige kurmagerier. 

Hanflodhesten gør sig fx interessant for hunnen ved at lade sin hale dreje rundt som en propel, hvorved han bedre kan få spredt duftspor fra sin tis og afføring. Flamingoer danser i naturen en parringsdans i flokke, hvor op mod 100.000 flamingoer udfører dansen samtidig. Og hangiraffen puffer hårdt til hungiraffens ende, indtil hun urinerer, så han kan dufte, om hun er i brunst.

Vi håber ikke, at jeres date går begivenhedsrigt for sig! Men der er nok af sjove historier at fortælle og at se på, når I meget passende går rundt blandt havens dyr eller varmer jer i Tropehuset.

Flamingo hjerter.jpgMåske I får i ligefrem at se to flamingoer, der sammen danner et hjerte? (Foto: Getty Images)

3. Gratis koncert med Sys Bjerre - Musik i kirkens rum

Gå i det eftertænksomme hjørne med popsange og snak om kærlighed, når Kastrup Kirke under deres dialogandagt i forbindelse med Vanlentinsdag har invitereret Sys Bjerre til at synge og tale lidt om kærlighed. I rammerne af den mere end hundrede år gamle kirke forstiller vi os, at det kan skabe en intim og anderledes stemning at få kærligheden til blomstre i.

Kirken byder også på rødvin, brød og ost i kirkerummet. Arrangementet foregår den 14. februar klokken 19.00 og er gratis at deltage i.

Sys Bjerre.jpgSys Bjerre synger et par sange og taler lidt om kærlighed på valentinsdag. (Foto: Niels Henrik Dam)

4. Valentinsdag på Glyptoteket - Storslåede kærlighedshistorier

Vi ved det godt: Kærlighed har gennem alle tider inspireret kunsten. Men på valentinsdag kan du blive endnu klogere på emnet, når Ny Carlsberg Glyptotek i København inviterer til sær-omvisninger, hvor netop disse storslåede kærlighedshistorier er på programmet. På denne aften er der også mulighed for at spise i Glyptotekets Café Picnic, som serverer "all in one pot" til to personer.

Der er begrænsede pladser til omvisningerne, så husk at book billet, hvis I vil sikre jer en plads den 14. februar. Omvisningen varer 30 minutter og kører kl. 19.30 og kl. 20.00.

Ny Carlsberg Glyptotek kærlighed.jpgKys og kram i kunsten. Bliv klogere - og måske inspireret - på valentinsdag. (Foto: Glyptotek PR)

5. Blodig Valentinsdag i Filmstationen - Kærlighed og gyserfilm

Er I friske på en mere alernativ valentinsdag, er der i den grad mulighed for at rykke tættere sammen - til lyden af gys og skrig - på denne date. Det er FilmStationen, som viser gyserfilm på Lygten Station, som har til huse på Nørrebro i København. På plakaten er 1980'er-filmen HE KNOWS YOU'RE ALONE (med en meget ung Tom Cruise i en birolle). I filmen er en morder på fri fod på Staten Island, og han går efter kvinder, der lige straks skal giftes! 

Om du er alene på valentinsdag, eller du og din date er lige syge med lidt klassisk firser-gru, så lover folkene bag arrangementet, at det bliver brandhyggeligt, 

Det er gratis at se filmen fra kl. 20:00 den 14. februar - og man kan købe drinks til en 10'er, og så må du nyde alle de saltstænger, du kan få ned. Læs mere her

Valentinsdag biograf.jpgPas på hinanden i mørket på en date med gys - og forhåbentlig også lidt grin. (Foto: Getty Images)

Se, hvad vi ellers skriver om: Dating, Valentinsdag, Kultur og Kærlighed