valentinsdag date ideer
SPONSORERET indhold

Hørt om "Valentins-karaoke"? Se 4 bud på en alternativ Valentinsdag

Læs med her, hvis du mangler inspiration til, hvad du og din udkårne skal lave på Valentinsdag.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
13. feb. 2023 | Livsstil | ALT.dk

Årets mest romantiske dag står for døren, men orker du ikke klichéfyldte dates, der mest af alt er en opfindelse kreeret af blomsterhandlere, chokoladeproducenter og restauranter?

Så fortvivl ej!

Vi har nemlig fundet en række ANDRE bud herunder på sjove kærlighedsdates.

Artiklen fortsætter under videoen...

For der er mange, som ikke er tilhængere af Valentinsdags "kalendersatte kærlighedspjat", fordi romantik i deres øjne ikke bør helliges én dag, men spredes ud over hele året. 

Og det er vi sådan set enige i. Omvendt kan 14. februar måske alligevel være en oplagt dag, hvor du og din date kan få en dag ud over det sædvanlige?

Sluk fjernsynet og hank op i jer selv og jeres kærlighed.

Og en date på Valentinsdag kan faktisk byde på mange sjove og anderledes oplevelser, som kan lune lidt om hjertet i denne kolde tid. 

Vi har samlet fem alternative ideer til din valentinsdag, der ikke blot er en middag på en restaurant eller den klassiske tur i biografen. 

1. Tag ud på skøjter

Find jeres varmeste tøj - og mest brændende kærlighed - frem og tag en tur ud og stå på skøjter. Hvis I befinder jer i hovedstaden, kan I prøve at besøge Broens Skøjtebane i indre by. 

Den holder nemlig igen i år vinteråbent, og det giver dig og din date mulighed for at nyde hinandens selskab, imens I skøjter rundt og kommer på (frivillig) glatis. Hvis det er et stykke siden, I sidst har prøvet at snørre skøjter på fødderne, kan I jo støtte hinanden ude på banen ved at holde hinanden i hånden - og så er der undervejs også mulighed for gode grin, tør vi næsten godt garantere.

Pak eventuelt en kande med varm kakao og lidt lækre snacks, som I kan hygge med bagefter. Lige i nærheden af skøjtebanen holder mange restauranter også åbent med særlige Valentins-menuer, hvis sulten skulle trænge sig på.

Adresse: Broens Skøjtebane, Strandgade 95, 1401 Copenhagen K

skøjter date.jpgStå på skøjter - og kom tættere på hinanden. (Foto: Getty Images)

2. En dukkert i koldt vand

Skal du have en dejlig (og våd) date med den person, du holder af, kan en fælles tur i det kolde vand være en sjov oplevelse at starte eller slutte daten med. Det kan fx være ved Havnebadet på Islandsbrygge i København eller ved Odense Havnebad på Fyn.

Hvis I vil have tips til vinterbadning, kan I læse mere om det her: Vinterbadning: Sådan kommer du godt i gang

Bagefter kan I lune jer med et glas bobler eller en hjemmelavet Valentinsdag-middag.

Adresse: Vinterbad Bryggen, Havnebadet 14, 2300 København
Odense Havnebad, Gamle Havnekaj 3, Odense C

date vinterbadning.jpgEn fælles tur i det kolde vand kan både gør dig varm om kroppen og hjertet. (Foto: Getty Images)

3. Poesi og store følelser

Lad dig forføre af litteraturens største værker om kærlighed, når Bakkehuset og Frederiksbergmuseerne afholder 'Kærlighedslæsning og drinks' på Valentinsdag mellem kl. 17 og 18. 

Hvis du og din partner bare er en smule interesseret i litteratur, er det her en oplagt måde at fejre kærligheden til hinanden (og litteraturen) på. Her kan I nemlig varme godt op under romantikken og giver plads til de helt store følelser, når der er fællesoplæsning i Bakkehuset for alle interesserede. Hør kærlighedstekster fra gemmerne om kærlighedens mange facetter, mens der til arrangementet serveres rosenrøde drinks.

Der er et begrænset antal pladser, og en billet koster 110 kroner.

Adresse: Bakkehuset, Rahbeks Alle 23, 1801 Frederiksberg

Bakkehuset valentin.jpgBakkehuset er et litterært museum, en romantisk have og et kulinarisk orangeri. (Foto: PR/Bakkehuset)

4. Love Song karaoke - kærlighed til øregangene

Kærlighed til øregangene. Ja, det er også en mulighed, hvis I er i det aarhusianske - og I elsker at synge med på kærlighedssange. Studenterhus Aarhus afholder nemlig Valentinsaften med et "tvist", når de fejrer romantikkens store dag med karaoke.

Her kan du vitterlig overraske din udkårne ved at synge en serenade i kærlighedens tegn. 

Læs mere om arrangementet her.

Adresse: Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus

date kareoke.jpgSyng en romantisk sang på jeres date. (Foto: Getty Images)

Anbefalet til dig