valentinsdag date ideer
SPONSORERET indhold

Fra partner-yoga til midnatsbad: Her er 5 bud på en alternativ Valentinsdag

Læs med her, hvis du mangler inspiration til, hvad du og din udkårne skal lave på Valentinsdag.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
05. feb. 2020 | Livsstil | ALT.dk

Årets mest romantiske dag står for døren, men du orker måske ikke klichéfyldte dates, der mest af alt er en opfindelse kreeret af blomsterhandlere, chokoladeproducenter og restauranter?

Traditionen tro hælder du derfor til, at det kalendersatte kærlighedspjat ikke er noget for dig, fordi romantik jo ikke skal helliges én dag, men spredes ud over hele året.

Og det er vi sådan set enige i. Men måske du alligevel skal se dagen som en oplagt mulighed for, at du og din date får en dag ud over det sædvanlige. Sluk fjernsynet og hank op i jer selv og jeres kærlighed.

Og en date på Valentinsdag kan faktisk byde på mange sjove og anderledes oplevelser, som kan lune lidt om hjertet i denne kolde tid. Hvad med fx at varme jer med kys på Tivolis kyssebænk eller starte Valentinsaften ud med hundestræk?

Vi har samlet fem alternative ideer til din valentinsdag, der ikke blot er en middag på yndlingsrestauranten eller den klassiske tur i biografen. 

1. Valentinsdag i Tivoli 

Find jeres varmeste tøj - og mest brændende kærlighed - frem og tag en tur i Tivoli i København. Her kan I slentre over Tivoli-søens ikoniske bro, som I kan pynte med hjerter med jeres navne på. På daten kan I også tage et lille hvil på kyssebænken eller hjælpe hinanden med balancen på havens smukke skøjtebane under et tag af lyskæder.

Tivoli holder nemlig igen i år vinteråbent, og det giver dig og din date mulighed for at nyde hinandens selskab i nogle af hovedstadens flotteste omgivelser.

Havens mange restauranter holder også åbent med særlige Valentins-menuer, hvis sulten skulle trænge sig på. Det koster 135 kroner at komme ind i Tivoli.

Adresse: Vesterbrogade 3, 1630 København V

Skøjtebanen i Tivoli under Vinter i Tivoli foto Lasse Salling (2).jpgStå på skøjter på skøjtebanen foran Nimb i Tivoli i København. Foto: Lasse Salling/Tivoli PR

2. En midnatsdukkert

Skal du have en dejlig (og våd) aften med ham eller hende, du holder af, så er Sofiebadets Midnatsbad et perfekt sted at starte eller slutte aftenen. Det historiske og lækre kurbad på Christianshavn byder i anledningen af Valentinsdag på en romantisk aften med saunagus, et glas bobler, frugt, te, vand og en Valentines overraskelse.

Midnatsbadet foregår mellem 20.00-23.00 og koster kun 350 kroner pr. person. Man kan booke tid på Sofiebadet.

Adresse: Sofiegade 15, 1418 København

Sofiebadet par.jpgPå Christianhavn ligger det skønne Sofiebadet, der både gør dig varm om kroppen og hjertet. Foto: Sofiebadet

3. Poesibanko og store følelser

Lad dig forføre af ømme kærlighedsdigte, når Brøg Litteraturbar i indre København afholder  vaskeægte poesibanko på Valentinsaften. Det er en hybrid mellem digtoplæsning og traditionel banko, hvor de prisvindende forfattere Lone Hørslev og Tine Høeg sammen med aftenens bankoværtinde Kamille Löfström varmer godt op under romantikken og giver plads til de helt store følelser. Og inden bankospillet er der fællesspisning.

Så hvis du og din partner bare er en smule interesseret i litteratur, er det her en oplagt måde at fejre kærligheden til hinanden (og litteraturen) på.

Arrangementet koster 250 kroner og inkluderer middag og bankoplade (prisen er eksklusiv drikkevarer). Der er et begrænset antal pladser, så køb en billet, før det er for sent.

Adresse: Fiolstræde 7, 1171 København

Brøg litteratur.jpgBrøg Litteraturbar åbnede i sommer 2019 og byder jævligt på diverse litterære arrangementer. Foto: Brøg Litteraturbar

4. Kærlighed til øregangene

Akustisk og romantisk. Sådan beskriver den lille, aarhusianske vinbar Pica Pica deres Valentinsaften, når de fejrer kærligheden med smuk musik. Med musikerne Niels Mathiasen på saxofon og Claude Chichon på klaver og vokal bliver der spillet op til en aften i kærlighedens tegn. De spiller gamle cubanske boléro sange og kendte latinamerikanske sange som "La Ultima Noche", " Perfidia " og "Gracia A la Vida ".

Læs mere om arrangementet her.

Adresse: Vester Allé 15, 8000 Aarhus

5. Partner-yoga

Varm (bogstaveligt talt) op til Valentinsdag med partner-yoga i Aalborg. Uanset om du er ekspert i hundestræk og yoga-squats eller ikke aner, hvad det er, så skader det aldrig at komme lidt tættere på din partner. Fælles åndedræt og en hjælpende hånd får jer dybere ind i strækkene og giver måske plads til, at I kan lære hinanden endnu bedre at kende. Og til slut vil der være en dejlig afspænding, hvor I kan holde i hånd. Mere romantisk bliver det vist ikke...

Valentinsyogaen foregår fra 17.00-18.30 i Prana-Yoga i Aalborg og koster 200 kroner. Billetter kan købes her.

Adresse: Vesterbro 18, 9000 Aalborg

Partner yoga.jpgHvis du ikke bor i Aalborg, kan du og din partner uden problemer lave yoga hjemme på stuegulvet. Her er nogle gode øvelser. Foto: Getty

Anbefalet til dig