Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

5 alternative valentins-dates
Foto: Lasse Salling/Tivoli PR Hvis du skal have en romantisk aften i Tivoli, er det oplagt med en skøjtetur på den nye skøjtebane foran Nimb.

5 alternative valentins-dates

Fra kyssebænk i Tivoli til kagespisning i Zoo: Her er 5 bud på alternative valentins-dates

Læs med her, hvis du mangler inspiration til, hvad du og din udkårne skal lave på valentinsdag.

Årets mest romantiske dag står for døren, men du orker ikke klichéfyldte dates, der mest af alt er en opfindelse kreeret af blomsterhandlere, restauranter med mere.

Traditionen tro sværger du til, at det der kalendersat kærlighedspjat altså ikke er noget for dig.

For romantik skal da ikke helliges én dag, men spredes ud over hele året.

Og det er vi sådan set enige i. Men måske du alligevel skulle se dagen som en oplagt mulighed for, at du og din date får planlagt en dag ud over det sædvanlige? At I får slukket fjernsynet og hanket op i jer selv og jeres kærlighed.

Hvad med at varme jer selv med kys på Tivolis kyssebænk eller spise jer mætte til jazztoner på Nationalmuseet, for eksempel?

Vi har samlet 5 alternative ideer til din valentinsdag, der ikke blot er en middag på yndlingsrestauranten eller den klassiske tur i biografen.

1. Kys og kærlighed i Tivoli

Find jeres varmeste tøj – og mest brændende kærlighed – frem og tag en tur i Tivoli. Her kan I slentre over Tivoli-søens ikoniske bro, som I kan pynte med hjerter med jeres navne på. I kan også tage et lille hvil på kyssebænken eller hjælpe hinanden med balancen på havens smukke skøjtebane under et tag af lyskæder.

Tivoli har nemlig for første gang i havens 175 år lange historie vinteråbent, og det giver dig og din date mulighed for at nyde hinandens selskab i nogle af Københavns flotteste omgivelser.

Havens restauranter holder også åbent med særlige valentins-menuer, hvis sulten skulle trænge sig på.

Det koster 100 kroner at komme ind i Tivoli.

Hjertekage på Cakenhagen i Tivoli. Chefkonditor Torben Bang har skabt kagen særligt til valentinsdag. Foto: Tivoli PR/Nimb.

2. Spis jer mætte i kage i Zoo

Zoologisk Have inviterer til overdådigt kagebord i anledning af valentinsdag. I deres flotte selskabslokaler kan du og din date mæske jer i lækre kagekreationer fra den romantiske konditor Sweet Valentine, mens I kigger hinanden dybt i øjnene.

Har I brug for at gå de søde sager af igen, kan I jo passende tage en tur rundt blandt havens dyr eller varme jer i Tropehuset.

Arrangementet finder sted onsdag den 14. februar fra kl. 14-15.30.

Kagebuffet ad libitum samt kaffe, te og varm kakao koster 159 kroner pr. person. Prisen inkluderer ikke adgang til Zoo.

3. Kirkegospel og romantisk digtoplæsning i Godthaabskirken

Gå i det eftertænksomme hjørne med korsang og digtoplæsning, når Godthaabskirken på Frederiksberg inviterer til kærlighedsfejring. I rammerne af den gamle kirke vil et gospelkor skabe en romantisk og intim stemning.

Dette efterfølges af en oplæsning af Tove Ditlevsens kærlighedsdigte, hvor du og din kæreste kan få stof til eftertanke.

Arrangementet foregår den 14. februar klokken 19.30-20.30 og er gratis at deltage i.

Nationalmuseet hylder den legendariske jazzmusiker, Nat King Cole på valentinsdag. Foto: Getty Images.

4. Romantisk middag til jazztoner på Nationalmuseet

Nationalmuseet fejrer i år kærlighedens dag med en jazzet hyldest til musikeren Nat King Cole med ikoniske numre som “Route 66”, “Unforgettable”, “Let There Be Love”, “Candy” og “For Sentimental Reasons". Omgivet af historie og ikoniske toner kan I spise jer mætte i romantiske retter fra Madkastellet og slutte aftenen af med en slentretur gennem museets gange hånd i hånd.

Arrangementet starter klokken 19.30 og koster 1.295 kroner. Billetter købes her: https://www.rsvp-popup.com/events/unforgettable-a-valentines-day-tribute-to-nat-king-cole-copenhagen

5. Få et godt grin til Open Mike i Comedy Zoo

Hvis I har brug for at få et godt grin på valentinsdag, er der rig mulighed for det på Comedy Zoo. Her stiller både uprøvede og rutinerede komikere sig op og tester deres materiale.

På den måde kan I få en sjov og anderledes aften på et rimeligt budget. Entreen koster kun 85 kroner per person, og I skal ikke købe billetter på forhånd.

Onsdag d. 14. februar er der både Open Mike fra klokken 18.30 og fra klokken 20.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dating, Valentinsdag og Kultur