Bodil Jørgensen

Foto: Peter Nørby Skuespiller Bodil Jørgensen mener, at ondskab har mange ansigter. Selv har hun mødt ondskab i sit liv, fortæller hun.

Bodil Jørgensen: ”Det var ondskab”

Det er ikke alt, man kan tilgive, mener Bodil Jørgensen. Men med forsoning og livsmod kan man komme videre. Det fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

”Ondskab er en del af os. Man skal acceptere, at den findes, og at den kan være alle vegne.”

Sådan lyder det fra skuespiller Bodil Jørgensen i denne uges ALT for damerne.

Hun oplevede som 19-årig, da hun flyttede til England og boede til leje hos et ældre ægtepar, at blive udspioneret af manden i huset.

I dag mener hun, at det er udtryk for, at ”ondskab har mange ansigter”, siger hun til ugebladet:

”Manden havde været præst, men han var stoppet på grund at svære gigtsmerter, som han fik meget medicin for. Han udspionerede mig. Sneg sig ind på mit værelse om natten. Det endte aldrig med voldtægt eller fysiske overgreb – fordi jeg afviste ham – men det var virkelig tæt på. Og jeg flyttede ikke, selvom han blev ved med det.”

Tilgivelse er vejen frem

Bodil Jørgensen, der er aktuel med bogen ”Gå med fred – samtaler om tro og livsmod”, har med alderen indset, at selvom manden dengang var ondskabsfuld mod hende, er tilgivelse vejen frem i livet.

Men, understreger den 59-årige skuespiller, man kan ikke tvinge den frem. Den skal komme et sted fra.

”Jeg tror, man kan forsone sig med mange ting. Men det er ikke alt, man kan tilgive. Der er nogle ting, som er op til en højere instans. Man kan for eksempel ikke tvinge en pige, der er blevet misbrugt af sin far, til at tilgive ham. Det kan man ikke. Men man kan måske forsone sig med det og komme videre i sit liv. Tilgivelse skal komme et sted fra. Fra noget, der er større end os. Og i eksemplet med faren, skal han angre noget så dybt, hvis hun skal tilgive ham. Det er en mulighed for alle,” forklarer Bodil Jørgensen.

Læs hele interviewet i denne uges ALT for damerne HER.

Om Bodil Jørgensen, 59 år

  • Skuespiller
  • Aktuel med bogen ”Gå med fred – samtaler om tro og livsmod” sammen med Mikkel Wold
  • Gift med filmfotografen Morten Søborg,
  • Mor til Johannes, 24 år, Østen 19 år og Rigmor, 12 år
Se, hvad vi ellers skriver om: Bodil Jørgensen