Vibeke Dorphs brevkasse

Foto: Getty Images Min mor og jeg har en masse problemer, og jeg overvejer at trække mig, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg er træt af min fordrukne mor

Min mor og jeg har før haft et godt forhold, men så mødte hun en mand, der drikker. Det har smittet af på hende, og det skader hendes helbred. Nu har vi problemer på problemer, og min far og min kæreste mener, at jeg skal lægge hende på is, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om kvaler med alkoholbetinget mor

Jeg er en kvinde sidst i 20’erne, der har fået problemer med min mor. Vi havde det dejligste og tætte forhold, indtil hun mødte en mand, der drikker. Det usunde miljø er hun nu blevet trukket ind i, for hun drikker selv og er også begyndt at udvise tegn på, at det skader hendes helbred.

Når jeg forsøger at tale med hende om mig selv og mine problemer, så virker hun totalt uinteresseret, mens hun bliver rasende, hvis jeg ikke vil lytte på hende. Jeg har på et tidspunkt lånt hende et større beløb og lavede i den forbindelse en afdragsordning, som hun aldrig har overholdt. Nævner jeg gælden, flipper hun ud.

LÆS OGSÅ: Min kæreste vil først dyrke sex, når vi køber nyt hus

Nu er hendes kæreste så blevet alvorligt syg og kan hverken spise eller huske. På trods af, at min mor selv er svag, så vil hun ikke søge hjemmehjælp, men insisterer på selv at passe ham. Når jeg forsøger at gøre hende opmærksom på, at det er en dårlig ide, flegner hun ud. Hendes opførsel både provokerer mig og gør mig jaloux. Min far og min kæreste mener, at jeg skal lægge hende på is, fordi hun behandler mig så dårligt. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at trække sig

Det er spild af tid at tale fornuft med et fordrukkent menneske, især hvis samme fordrukne menneske er forhekset af en anden drukkenbolt, og det lyder jo til at være tilfældet her. Så beklager, ligegyldigt hvor meget, du forsøger at råbe din mor op, så spilder du din tid, for hun vil jo ikke lytte, og hun kan heller ikke, fordi hun konstant vælger at være påvirket af enten sprut eller dårligt selskab.

LÆS OGSÅ: Pengene skaber krise i vores forhold

Derfor er jeg enig med din kæreste og din far, når de råder dig til at trække dig væk og lægge din mor på is for en tid, for lige nu spilder du virkelig kun dine gode kræfter. I stedet synes jeg, at du skal koncentrere dig om dit eget liv. Det lyder nemlig også til, at du er lidt for tæt på din mor og søger noget hos hende, som du nok aldrig vil få.

Du er jo ikke længere et barn, du er en voksen ung kvinde. Så ager derefter og flyt dit blik og din opmærksomhed væk fra din mor, og find så den fortrolighed, du så forgæves efterlyser hos hende, med nogle mennesker, der vitterligt er i stand til at give dig den.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor, Økonomi og Brevkasse