sex i parforhold

Foto: Getty Images Min mand kan ikke tilfredsstille min sexlyst, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg savner sex i mit ægteskab

Min mand har ikke lyst til at have sex på grund af sin overvægt. Jeg frygter at falde i armene på en anden mand, fordi fristelsen bliver for stor, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om manglende passion og intimitet i ægteskabet

Jeg er en kvinde midt i 40’erne med mand og to dejlige børn på fem og syv år. Min mand og jeg har kendt hinanden i omkring 20 år. Jeg har aldrig været ham utro, og jeg tror heller ikke, der har været utroskab fra hans side. Vi har som så mange andre en travl hverdag med mange gøremål. Jeg ved ikke, om jeg elsker min mand, men jeg holder meget af ham. Passionen og vores sexliv er bare (næsten) helt forsvundet og har været det i mange år nu. Indtil for nogle måneder siden tænkte jeg ikke så meget over den manglende intimitet, men på det seneste er det begyndt at fylde rigtig meget. Min mand siger dog, at han ikke har lyst til sex på grund af sin overvægt.

LÆS OGSÅ: Min mand er blevet sjusket og doven

For at sige det rent ud så går jeg næsten konstant rundt og har lyst til sex og spænding. På det seneste er jeg begyndt at dagdrømme om en opdigtet lækker mand, som jeg dyrker sex med, og som jeg har det rigtig godt med. Er det helt ærligt normalt, at man kan have det sådan? Jeg føler, min mand stadig holder af mig, men han kan på ingen måde tilfredsstille min sexlyst. Jeg frygter, at jeg en dag ender i armene på en anden mand, fordi fristelsen bliver for stor. I bund og grund ønsker jeg jo ikke at ødelægge min familie. På den anden side synes jeg heller ikke, at jeg vil leve resten af livet på denne måde. Har du et råd?

Vibeke Dorph råder til at dele sine drømme

Du står i en situation, som jeg ved, at rigtig mange mennesker kan nikke genkendende til. Du har en travl hverdag med arbejde og små børn, og derfor er det med garanti ikke heftig sex, du og din mand tænker på, når I endelig ser dyner hen under aften. Nu er du så den af jer, der er vågnet op, og det synes jeg da, kun er godt. I stedet for at skamme dig over dig selv, så se det som et tegn på, at du er en kernesund og ganske normal kvinde. Det samme synes jeg desværre ikke helt, at man kan sige om din mand. Det er helt i orden, at han også kan være uoplagt, men helt at afskrive jeres sexliv, blot fordi han føler sig for tyk, er en falliterklæring. Så hvad gør du?

LÆS OGSÅ: Min kæreste har forladt mig for anden gang

Nu har jeg en god veninde, der har stået i præcis samme situation som dig. Her var det manden, der efterlyste sex, men ikke fik det. Det ændrede sig meget brat, den dag han meddelte hende, at han elskede hende, at han ikke ønskede skilsmisse, men at han ville have et sexliv, så enten begyndte de på at have det, eller også tog han sig en elskerinde. Jeg ved, at min veninde først fik et chok og blev vred, men hun valgte heldigvis den første løsning, hvilket hun faktisk var rigtig glad for, for da de først fik gang i deres sexliv igen, så blev hun jo selv gladere, smukkere, og de fik det bedre sammen.

Jeg synes, du skal forsøge samme model. Fortæl din mand om dine dagdrømme. Fortæl ham, at du vil have et sexliv og se så, hvad der sker. Jeg er ret sikker på, ja, jeg håber næsten, at han får sig et lille chok, der får ham til at vågne op og tage sig sammen, for det fortjener I da begge to, at han gør. Sker det ikke, så er du i din gode ret til at gøre, som det passer dig.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Sex og Parforhold

610x200_woordy_knap2.jpeg