Vibeke Dorphs brevkasse
SPONSORERET indhold

Skal jeg droppe min veninde, fordi min kone er jaloux?

Min gode kollega og ven har skiftet job, men er begge interesserede i at bevare vores venskab, fordi vi holder af vores gode samtaler. Problemet er bare, at det gør min kone jaloux, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
23. aug. 2022 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om venskab, der truer ægteskab

Jeg er en mand sidst i 50'erne, som har været lykkeligt gift i 30 år med min dejlige hustru, som er mor til vores børn og bedstemor til vores fire børnebørn. Min kone og jeg er enige om, at vi på alle måder har et godt ægteskab med masser af glæde, fælles interesser og dyb kærlighed.

Udfordringen for os nu er, at jeg på mit job igennem mange år haft en jævnaldrende kvindelig kollega og ven, som jeg har talt med hver dag over frokosten i kantinen. De fleste ansatte i virksomheden er en del yngre end os, så de emner, vi interesserer os for, er ikke de samme som deres. Min kollega er i øvrigt selv fraskilt og befinder sig godt med at leve alene og ønsker ikke en ny mand i sit liv.

Nu har hun så skiftet job og derfor er vores gode samtaler i kantinen ophørt. Vi ønsker dog begge at fortsætte venskabet, fordi vi holder af vores gode samtaler. Problemet er blot, at det gør min kone jaloux, selvom hun godt kan forstå mit ønske.

LÆS OGSÅ: Hvorfor slår mine veninder altid hånden af mig?

Jeg ville sådan ønske at min ven var en stor grim mand med et stort fuldskæg, så min kone ikke behøvede at spekulere på at være jaloux, men hun er desværre en ganske almindelig pæn og klog kvinde, ligesom min kone. Jeg har sagt til min kone, at hun er velkommen til at lytte på, hvis jeg taler i telefon med min ven, og jeg har også sagt, at hun kan være til stede, når jeg mødes med hende.

Det kunne være til en gåtur eller en kop kaffe inde i byen. Min tidligere kollega har også en stor have, som hun har bøvl med, og som hun tit har spurgt mig til råds med – jeg er er stor haveentusiast – alt det kan jeg jo ikke gå ind i, hvis min kones jalousi sætter sig i vejen.

Jeg kan mærke i min mave, at det vil efterlade et stort savn og et tomrum, hvis jeg skal miste min gode ven. Jeg er absolut ikke forelsket i hende, vi kan blot tale om ting, som jeg ikke kan tale med andre om. Hvad gør jeg?

Vibeke Dorph råder til at insistere på venskabet

Hvor ville det dog være forfærdeligt, ikke blot for dig, men da også for din kone og jeres ægteskab, hvis du skulle tage afsked med din veninde, blot fordi din søde kone lige nu er lidt jaloux.

Prøv selv at se enden af de to scenarier, du skitserer i den mail her; det ene, at du afslutter dit venskab med din veninde på grund af din kones jalousi, og at I dermed lukker jalousiens golde og iltsugende spøgelse ind i jeres ellers så gode ægteskab.

Eller det andet, at du selvfølgelig ser din veninde, når det passer dig, og du og din kone dermed bringer frisk luft ind i ægteskabet og åbner det for nye oplevelser og venskaber.

LÆS OGSÅ: Min kærestes affærer spøger, men er jeg for naiv?

Jeg vil da helt klart opfordre dig til at insistere på det sidste for jer begges skyld. Og jeg vil i den forbindelse helt sikkert heller ikke opfordre dig til at begynde på tåbeligheder som, at din kone skal have lov til at overhøre dine samtaler med din veninde.

For så åbner I jo også blot døren på klem for jalousispøgelset, og mon dog ikke, at din kone med tiden vil vænne sig til, at du besøger din veninde, og at der intet som helst farligt er ved det.

Tal i den proces selvfølgelig løbende med hende om tingene, og kald da endelig din veninde ”for damen med skægget”, hvis det kan hjælpe på jalousien, men hold fast i dit ønske.

For venskaber kan vi ikke få nok af her i livet. Begynder vi at forhindre hinanden i at opsøge dem, så er et forhold først for alvor ud ad en farlig, ucharmerende og ikke særlig sund vej.

Anbefalet til dig