Perfekte bryster
SPONSORERET indhold

Video: Derfor er der ingen grund til at frygte, at han synes, dine bryster ligner to trætte te-poser

Nej, bryster skal ikke være perfekte.

Af: Tilde Mariann Broge-Starck
19. dec. 2015 | Livsstil

- Lige nu er jeg meget glad for mine bryster, siger 25-årige Annika Witt og tager sig til barmen.

Årsagen til Annikas nyfundne kærlighed til sine bryster: For tiden leverer de mælk til hendes 15 uger gamle søn derhjemme, og naturen har tilføjet en størrelse eller to til mærket i hendes BH.

- Problemet er, at lige bagefter kommer de til at ligne to te-poser, det er jo ikke lige så sjovt, tilføjer hun i videoen herunder.

Hver 3. danske kvinde er utilfreds med sine bryster.

- Spørgsmålet er så, om det skyldes den massive seksualisering af kvinders attributter eller egen bevidsthed om ikke at leve op til idealet om struttende ungpigebryster?, spurgte ALT.dk's klummeskribent Sofie Maria Brandt i sommer.

På det tidspunkt rullede debatten om bare bryster på stranden – eller efter nogens mening mangel på samme – i de danske medier. Klummeskribenten mente ikke, det er glubske mandeblikke, der får os kvinder til at gemme brysterne væk.

- Det er snarere ubehag ved at afsløre "uperfekte" bryster og at vise noget, som i vor tid er meget privat og forbeholdt sexpartneren. "Tænk hvis jeg møder én, jeg kender, og så står jeg der med alle mine talenter og hængebryster!", som der var en, der sagde til mig. "Så jeg ruller altså barmen op bag bikinitoppen", skrev hun og afsluttede sin klumme:

- Lad os give en stor, fed, fælles fuckfinger til forkerthedsfølelser forbundet med det naturlige, og sådan som vi ser ud. Lad os ligge topløse på stranden. Hvis vi har lyst.

Det er ikke bare kvindeligt røster, der tordner: Elsk dine bryster! Da ALT.dk sidste år interviewede syv kendte mænd om kvinders kroppe, var de enige om at holde af vores selvudnævnte uperfektheder.

- Den perfekte barm er den, hvor det ene bryst er lidt større end det andet, og hvor brysterne flader lidt ud, når man ligger ned, sagde sexolog Jakob Olrik den gang.

Og de ord, dem tager vi til os.

SE OGSÅ: "Jeg hader det. Jeg synes, det er så fjollet, og det klør, og det stikker, og jeg hader det

SE OGSÅ: "Hver gang jeg spiser noget, tænker jeg: er det, det værd? Og hver gang, så er svaret ja!"

SE OGSÅ: "Veninden slog op: "Det var værre end noget breakup, jeg har været ude for med en fyr"