Guide: 8 nostalgiske serier, du kan se gratis
SPONSORERET indhold

Guide: 8 nostalgiske serier, du kan se gratis

Vi har været i gemmerne og fundet otte nostalgiske serier på DR, der er så gode, at du sagtens kan se dem igen.

Af: Emilie Luna Rasmussen Foto: Getty
08. apr. 2020 | Livsstil | ALT.dk

Der kommer konstant nye TV-serier på de efterhånden mange streamingtjenester, men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du skal betale for et abonnement til dem alle.

LÆS OGSÅ: Netflix hylder kvinderne: Der er stadig meget at gøre, før vi har opnået ligestilling

På DR TV og Bonanza kan du både se nye og gamle, danske og udenlandske serier – helt gratis. Vi har fundet de mest nostalgiske frem, som du kan gå i gang med at binge. Sæt dig godt til rette i sofaen med en stor skål popcorn og tryk på play. 

Nikolaj og Julie

Whaaat if weee were meant to be togetheeer, uh uh?

Titelsangen til Nikolaj og Julie kan du nok udenad, hvis du også var en af dem, der sad søndag efter søndag og håbede på, at kærligheden til sidst ville sejre.

DR-serien fra 2002 indeholder både utroskab, kærlighed, Frank og Karinas skemalagte sex om onsdagen og meget mere, og hvis du ikke har set den for nylig, er det bare med at komme i gang.

Vi elsker Sofie Gråbøl, og det gør DR heldigvis også. Nogle år efter Nikolaj og Julie-serien var hun igen at finde på vores tv-skærm, men denne gang som Sarah Lund i krimiserien Forbrydelsen. Her ses hun i en noget anden rolle på jagt efter en morder.

Der er i alt 40 afsnit fordelt over tre sæsoner med spændingsgaranti til det sidste, så det er bare med at finde din islandske sweater frem og komme i gang.

Den Emmy-belønnede dramaserie Rejseholdet blev første gang sendt på DR for over 20 år siden. Her kommer man som seer med, når Politiets Rejsehold skal opklare sager om mord og bortførelser, og flere af episoderne er endda bygget på rigtige kriminalsager.

Medvirkende er blandt andet de to stjerneskuespillere Mads Mikkelsen og Lars Brygmann, så du får også noget godt at kigge på i hele fire sæsoner.

Matador er en ægte klassiker, som vi aldrig bliver trætte af at (gen)se. Derfor fortjener den selvfølgelig også en plads på listen. Du kan desværre kun finde første sæson på DR, men hvis du bliver bidt af livet i Korsbæk og Maudes mange sure opstød og sjove bemærkning, kan det være, du er så heldig, at dine bedsteforældre har den liggende som DVD-boks. Vi går i seng!

Åh, Krøniken er lig med ægte nostalgi, når vi igen mødes med de fire skæbner Ida, Erik, Palle og Søs. To verdener forenes, da provinspigen Ida bliver forelsket i Erik, der er søn af ejeren af radiofabrikken Bella i København. Men efter en tur til USA, hvor Erik har stiftet bekendtskab med fjernsynet, har han andre planer for sin fremtid end hans far. I al hemmelighed bygger han et fjernsyn, der senere leder til, at han åbner sin egen fjernsynsfabrik.

Eriks søster, Søs, lever et liv i en kunstnerkreds, men det ændrer arbejdersønnen og socialdemokraten Palle på, da de to mødes en aften, hvor rigmandsdatteren bliver overfaldet. Der er nok at se til for dem alle, så ja, sæt dig ned og få et flashback til en tid, der engang var.

Gense dramaet, der udspiller sig på den lille taxacentral Krone-taxa, hvor alt kan ske. Mere Sofie Gråbøl tænker du måske? Og ja, vi - og tilsyneladende også den danske film- og tv-branche - kan slet ikke få nok af hende!  Men hun er ikke den eneste grund til et gensyn med Taxa. Listen af medvirkende skuespillere, der også tæller Trine Dyrholm, Anders W. Berthelsen, Pernille Højmark, Zlatko Buric m.fl., er intet mindre end imponerende.

Serien blev da også så populær, at DR endte med at lave hele fem sæsoner.

Huset på Christianshavn var en af DR’s største succeser, da den i 70’erne blev vist i de danske stuer. Vi følger beboerne på Amagergade 7 på Christianshavn. Et tidstypisk arbejderkvarter, hvor mennesker som flyttemand Olsen, dyrehandler Clausen, assistent Egon, og vicevært Meyer levede. På Værtshuset Rottehullet bliver stort som småt diskuteret, når værtsmor Emma Frederiksen langer øl og snaps over disken.

Huset på Christianshavn er instrueret af ingen ringere end Erik Balling, Tom Hedegaard og Ebbe Langberg og må anses som en vaskeægte dansk kulturskat.

"Det er uuuuhyyyyygeligt".

Hvis du ikke har set Riget, ved du ikke, hvad vi taler om. Men har du, er du ikke i tvivl. Lars von Triers kultserie fra 1994 er stadig lige så vild, som den var, da den fik premiere for mere end 25 år siden. Med karakterer som Fru Drusse, Dr. Helmer, professor Moesgaard og opvaskerne med Downs Sygdom skabte Riget et univers ulig noget andet.

Serien blev Lars von Triers store, folkelige gennembrud og vandt adskillige priser, blandt andet seks Bodilpriser og seks Robertpriser. Den er simpelthen et must see. Så hvis du stadig ikke har set den, er det nu, du skal gå i gang, men sørg for at have en pude ved din side. Der sker nemlig mange underlige – og uhyyyyygelige ting på Rigshospitalet...

Anbefalet til dig