Jeanne Boel børn
SPONSORERET indhold

Jeanne Boel blev forelsket: ”Han ville overhovedet ikke have mig til at starte med”

Da Jeanne Boel mødte sin mand, var han langt fra begejstrede for skuespillere. Men hun lykkedes dog med at ændre hans mening – og med ham fulgte en lille dreng på fem år. Det fortæller den folkekære skuespiller til Hendes Verden.

Af: Freja Bech-Jessen og Susanne Baden Jensen Foto: Henrik Bjerg
05. jul. 2022 | Livsstil | Hendes Verden

Meget kan ske på få år, og det oplevede skuespiller Jeanne Boel også, efter hun fyldte 30 år.

Hun var netop blevet uddannet i en form for mesterlære på teater- og revyscenerne af nogle af de mest anerkendt i branchen, blandt andet Lisbet Dahl, men var endnu ikke selv et ”kendt ansigt”. Samtidig var hun i privaten på det tidspunkt ikke i noget forhold.

Men det sidste ændrede sig, da hun stødte på en mand, der havde sin gang i den samme branche som hende, nemlig Klaus Kristensen.

LÆS OGSÅ: Vicki Berlin om en svær tid: "Folk skrev, at jeg var fed og talentløs"

”Jeg mødte min mand, lige da jeg rundede de 30. Klaus arbejdede som scenograf og var gennemtræt af skuespillere, så han ville overhovedet ikke have mig til at starte med. Men jeg besidder heldigvis en stor portion stædighed,” fortæller Jeanne Boel i et stort interview med Hendes Verden.

Det lykkedes hende at vende hans opfattelse af en fremtid med en skuespiller, og mens kærligheden blomstrede mellem dem, kom der også en ekstra person ind i Jeannes liv.

”Da jeg lykkedes med mit foretagende, fulgte der en lille dreng på fem år med. Jeg plejer at sige, at han blev den søn, jeg aldrig fik. Det var ret problemfrit fra starten, fordi jeg ikke lod, som om jeg var hans mor. Og fordi vi havde humoren til fælles. Vi fandt forbløffende hurtigt sammen om at synes, at hans far godt kunne være lidt latterlig, og lave himmelvendte øjne ad ham. Vi har helt sikkert været en fornøjelse at bo sammen med,” siger hun til ugebladet.

Forandringer ventede der hurtigt flere af, og de kom fra en uventet kant.

Pyrus og ”allemandseje”

For en dag kom tilbuddet om en rolle, som placerede Jeanne Boel i millioner af danskeres hjem. Men hun vidste ikke på det tidspunkt, hvad netop dét job ville føre med sig.

”Da jeg var midt i 30’erne, blev jeg castet til en julekalender. Vi filmede om sommeren, så jeg var fuldstændig uforberedt, da december kom rullende, og ’Alletiders jul’ blev den her kæmpe succes. Det var vildt at hente mit papbarn i SFO’en og blive overfaldet af unger, der ville have mig til at synge alle sangene. Som jeg i øvrigt havde glemt teksterne til. Det er meget overvældende at blive allemandseje overnight. Og selv om langt de fleste er søde, skal du lige finde ud af at agere i det, når folk stopper dig på gaden og tror, de ved, hvem du er. Jeg havde en kasket trukket godt ned om ørerne den jul,” husker den folkekære skuespiller.

LÆS OGSÅ: Birgitte Raaberg om rollen som Susan Himmelblå: ”Alt samlede sig professionelt, men gik i opløsning privat”

Selvom Jeanne Boel i dag har rundet de 61 år, og hun siden 2019 har haft titlen som kunstnerisk leder og direktør for Sønderborg Sommerrevy, som hun sammen med sin mand har overtaget efter Leif Maibom, er det ikke slut med at høre for Pyrus-tiden.

Når hun går på gaden, bliver hun nemlig stadig genkendt for sin rolle som Josefine Brahe.

”I dag er jeg bare stolt af at have været med til at skabe en serie, der har fået så fin en plads i dansk børnekulturarv. Det er enormt rørende, når et par langlemmede, lidt barske fyre siger: ”Hey, det er dig fra julekalenderen!” Så ved man jo, at de engang har været små bløde drenge, der har siddet klistret til skærmen en hel december,” siger hun til Hendes Verden.

Læs hele interviewet med Jeanne Boel i ugens Hendes Verden.

Her fortæller hun om en barndom på balletskole, sin vej ind i skuespillet – og om at rykket fra København til Sønderjylland for at overtage Sønderborg Sommerrevy.

Anbefalet til dig