Alice Louise Wedell-Neergaard
SPONSORERET indhold

Karriereklummen: Deler du din viden?

Denne uges hotte professionelle erhvervskvinde er Facebooks COO (chief operating officer, red.) – Sheryl Sandberg.

Af:: Alice Louise Wedell-Neergaard
19. mar. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Hun er 43 år, gift og har to børn og er i den grad et eksempel på at det lykkes kvinder at få en topkarriere og at håndtere den professionelt.

Hendes mission er at lære kvinderne at "bryde gennem glasloftet på deres arbejdspladser", som Børsen skrev fredag den 15. marts. Bag dette ligger en grundfilosofi om, at kvinder ofte selv er skyld i, at de ikke får den karriere, de ønsker sig, fordi de er for tilbageholdne. Hun skriver:

"Vi holder os tilbage i stort og småt, fordi vi mangler selvtillid, fordi vi ikke rækker hånden i vejret, og fordi vi læner os tilbage, hvor vi i stedet burde læne os frem."

Det kan man læse mere om i Sheryl Sandbergs nye bog: 'Lean In', som lige er udkommet. Derudover vil hun skabe et nyt stort kvindenetværk af samme navn, som du kan melde dig ind i på leanin.org.

Leanin.org skal være et digitalt forum, hvor kvinder (og sikkert også mænd) fra hele verden kan mødes og dele deres erfaringer inden for bestemte felter og den vej igennem lære af hinanden.
Målet er at blive fuld af interessante historier fra menneskers liv og afgørende øjeblikke i deres karriere. På forsiden står der fx:

"LET'S WORK TOGETHER"
- Lean In is a global community committed to offering women the encouragement and support to lean in to their ambitions.

Hele filosofien er, at vi – ved at dele vore historier og udfordringer, kan give hinanden styrke til at "læne os ind i vore ambitioner" og på den måde, få endnu mere ud af vores potientiale.

Lad os lære af hinanden
Også i ALT for Damernes karriereklumme er denne tankegang super relevant.

Jeg kunne så godt tænke mig, at du læser hopper til tasterne og fortæller om oplevelser fra din karriere, fra dit arbejde og fra din hverdag, således at klummen blev mere dynamisk og farverig.

Jeg tror på, at vi kan hjælpe hinanden til at blive dygtigere og oven i købet opnå højere arbejdsglæde, ved at åbne op og fortælle andre om vores historier, stille andre spørgsmål om vores tvivl, og sidst men ikke mindst, ved at skrive om succeserne, når vi oplever dem.

Jeg er vildt nysgerrig, og kunne så godt tænke mig at høre om jeres karriere-historier. Om det at være kvinde på arbejdsmarkedet, om det at være mor og arbejdsnarkoman, om det at have nået grænsen, og bare ikke have energi til jobbet mere osv.

Så fortæl os din historie og del dine erfaringer med os - det ville være super:

"Let's lean in and share our stories".

Lad os støtte og inspirere hinanden til at nå vores mål med endnu større selv sikkerhed.

Jeg og de andre læsere, glæder os allerede til at høre din historie - du kan starte i kommentarfeltet herunder eller skrive til emtib@altfordamerne.dk.