Solferie på Mallorca
SPONSORERET indhold

Lækker tapas og cykelparadis: Det skal du opleve på smukke Mallorca

Efter en lang og mørk vinter i Danmark hungrer de fleste nok efter bare lidt sol og varme, og det kan du få på Mallorca. Det er ikke tårnhøje temperaturer, men absolut varmere end Danmark. ALT for damernes moderedaktør Gertrud Maria Bønnelykke har tilbragt det spæde forår på Mallorca og guider til mad og naturoplevelser.

Af: Sara Lauridsen og Cæcilie Kallehave Jensen Foto: PR
05. feb. 2020 | Livsstil | ALT for damerne

På lige omkring tre timer kan du vinke farvel til slud, sne og snap til fordel for sollys og temperaturer, som ikke konstant er omkring frysepunktet. Gertrud Maria Bønnelykke er moderedaktør på ALT for damerne, og på Mallorca har hun nydt godt af de gode shoppingmuligheder og af de spanske kokkes kulinariske udskejelser.

LÆS OGSÅ: Sulten efter sol? Her er de tre bedste feriesteder i Spanien

Med 550 km kystlinje rummer Mallorca en bred vifte af smukke strande som for eksempel Playa sant Elm ved hotellet Castell Son Claret, hvor Gertrud har boet flere gange.

– Mallorca har virkelig meget at byde på! Der er enormt smukt og frodigt. Desuden er der mange smukke, gamle bygninger, og hovedstaden Palma byder på gode shoppingmuligheder og markeder. Og så er det spanske køkken jo bare altid lækkert!

Gertrud på Mallorca
Gertrud Maria Bønnelykke, 39 år. Moderedaktør på ALT for damerne. Bor i København med sin mand og deres to små tvillinger. Foto: Privat

Her skal du spise

Lækre signaturretter

– På Castell Son Claret finder du restauranten Olivera, som er anbefalet i Michelin-guiden. Signaturretterne er hjemmelavet burrata, lammekølle og citrontærte.

Castellsonclaret.com

Lækker tapas

– Skal det være lidt mere trendy, er Ombu på Plaza Reina i Palma meget fint til tapas – særligt salttørret skinke og gode oste fra naboøen Menorca samt de små stegte grønne pebre ”pimiento de padron”.

Ombupalma.com

Enkelt og lokalt

– I gåafstand fra Castell Son Claret ligger Bar Nou i den lokale landsby Es Capdellà. Her kan man spise enkle, lokale retter i de hyggelige omgivelser.

mad-mallorca.jpg

Det skal du se

Udforsk havnemiljøet

– Castell Son Claret ligger inden for 20 minutters kørsel fra tre af de vigtigste havne på Mallorca: Port D’Andratx, som kombinerer charmen i en traditionel fiskerby, den moderne Adriano med en betagende marina designet af Philippe Starck og Puerto Portals, kun 8 km fra Castell Son Claret, som er en mere glamourøs havn med fine indkøbsmuligheder, restauranter og barer.

Museer for enhver smag

– Fundació Pilar i Joan Mir giver unik indsigt i Joan Mirós kreative verden med besøg i hans værksted og atelier, hvor han arbejdede fra 1956 indtil hans død i 1983. Disse år boede han på Mallorca, da hans kone, Pilar, var lokal. Desuden finder du danske Asbæks CCA Andratx Art Center, som er et af de største centre for moderne kunst på Balearerne. Galleriet viser malerier, skulpturer, installationer, grafik og fotografier fra internationale og lokale kunstnere.

LÆS OGSÅ: 3 gode feriebud: Det skal du opleve på smukke Ibiza

Besøg hovedstaden

– Du får et godt indtryk af Palma bare ved at slentre rundt. Drik en kop kaffe på den typiske Bar Bosch, og gå derefter op igennem gaden Jaume III. Her finder du alle highstreet-brands og skobutikker med lokale mærker som Camper og Lotusse. Det er populært at gå på Mercat de Santa Catalina lørdag formiddag. Markedet ligger i det gamle sømandskvarter, Santa Catalina, for enden af Jaume III, vest for det gamle centrum. På markedet kan du købe en masse lækkerier, og et absolut ”must” er en portion friskstegte blæksprutteringe med et glas køligt hvidvin.

mallorca2.jpg

En særlig oplevelse

Mallorca på cykel

– Mallorca er i løbet af de sidste 10 år blevet en af Europas topdestinationer for cykelturisme. Foråret og forsommeren byder på de helt rigtige temperaturer til en forfriskende cykeltur. Vælg veje og stier, der varierer i længde og intensitet på en spændende rejse gennem Mallorcas Tramuntana-bjerge og små, hyggelige landsbyer.

Anbefalet til dig