monica krog meyer facebook
SPONSORERET indhold

Monica Krog-Meyer efter alvorlig trafikulykke: ”I lang tid var jeg bange for, at de billeder skulle begynde at dukke op”

En skraldebil kørte i januar den tidligere DR-vært ned. Nu fortæller Monica Krog-Meyer om sine tanker efter ulykken i et interview i denne uges Hendes Verden, som netop er kommet på gaden.

Af: Marie Varming og Susanne Baden Jensen Foto: Sara Skytte. Hår og makeup: Maria Bauch Wahlin
29. jul. 2019 | Livsstil | Hendes Verden

Tilbage i januar i år vågner Monica Krog-Meyer op i en seng på Rigshospitalet. Uden hun selv kan huske, hvordan hun er havnet i den situation.

Den oplevelse var så voldsom, at den tidligere DR-vært i dag omtaler det som et tidspunkt i hendes liv, hvor hun ”mistede vejgrebet”.

LÆS OGSÅ: Kaya Brüel: ”Hun var ikke den mor for mig, jeg selv er blevet for mine børn”

– Jeg blev kørt ned af en skraldebil. Han havde simpelthen ikke set mig, så jeg blev slynget op i luften, knuste forruden og var bevidstløs i flere timer. Jeg vågnede på Rigshospitalet med brækkede ribben, en flig der var slået af hoften, hjernerystelse, en blodansamling i hjernen og en arm, der også havde fået en tur, forklarer Monica Krog-Meyer til Hendes Verden.

Ikke bange for at dø

Et halvt år efter ulykken kan hun fortsat ikke præcis mindes, hvad der skete under selve nedkørslen – og det er hun dybt taknemmelig for, siger hun til ugebladet.

– Jeg har ingen erindring om at være blevet kørt ned, og hvor er det vidunderligt, at jeg ikke kan huske det. Men i lang tid efter var jeg bange for, at de billeder skulle begynde at dukke op, ligesom jeg var bange for, at det skulle ske igen. Selv i dag er jeg hele tiden to skridt foran, når jeg er i trafikken. Ved den bil derhenne, at jeg kommer cyklende her?

Monica Krog-Meyer er særligt kendt som radiovært på populære programmer gennem årene på P3, P4 og P5, ligesom hun har været tv-vært på DR-programmet ”Monicas Musikkrog” og præsentationsvært på DR2. Hun stoppede i 2016 på DR og er i dag sprogredaktør på webmediet POV International, ligesom hun nyder, at hun har fået mere fritid.

Efter ulykken fulgte der desværre flere følgeskader med, men den 66-årige journalist ser også tilbage på nedkørslen som en påmindelse om at værdsætte livet.

– Jeg har også følt mig svimmel om aftenen og morgenen, og når jeg skal koncentrere mig, kan det føles som om, min hjerne koger. Jeg er blevet mindet om, at livet hurtigt kan være slut. Men jeg er ikke bange for at dø, for jeg føler, at jeg har oplevet, hvad jeg skulle. Hvis det skulle ske nu, er det faktisk fint nok, men på den anden side tager jeg også gerne 20 år til, understreger hun overfor Hendes Verden.

Læs hele interviewet i ugens HENDES VERDEN

- hvor MONICA KROG-MEYER fortæller om at stoppede i DR, om Jørgen de Mylius’ betydning for, at hun startede med at lave radio – og mødet med hendes livs kærlighed, Jens, som begyndte over e-mail.

Hendes Verden forside juli 2019.jpg

Anbefalet til dig