Få inspiration til nye rejsedestinationer i Europa
SPONSORERET indhold

Oplev 5 oversete storbydestinationer

Af: Luisa Mattioni Foto: Alamy
12. sep. 2014 | Livsstil | Eurowoman

Fører alle veje til Rom eller ender du af en grund altid i Paris, Berlin eller London når du skal på storbyferie i Europa? Vi har fundet 5 budgetvenlige bud på alternative feriedestinationer, som alle har et strejf af storbystemning over sig.

LÆS OGSÅ: Disse 5 steder i Barcelona, skal du opleveHistoriske seværdigheder i Leipzig, Tyskland
Et alternativ til storbyen Berlin er den tyske by, Leipzig, som de færreste kender til. Dog har flere unge fået øjnene op for storbyen, der udover Berlin, er den mest dynamiske by i det østlige Tyskland. Leipzig lå efter DDR's kollaps i ruiner, men er i dag renoveret og tæller en masse historiske seværdigheder, moderne kunstudstillinger og gastronomiske oplevelser.

Hotel for to personer med seks overnatninger under 2.500 kr.
Flybillet t/r, direkte. Pr. person under 2.000 kr.Spa-ophold i Budapest, Ungarn
Har du brug for afslapning og velvære, er der god grund til at tage til Ungarns hovedstad, Budapest. Udover at være en smuk by, delt af Donau-floden, er Budapest ligeledes kendt for dens gamle kurbade med helsebringende termisk vand fra undergrunden. Skulle du have lyst til en cocktail, så prøv en af Budapests billige kult-barer, som er bygget ud af ruinerne fra kommunismens fald.

Hotel for to personer med seks overnatninger under 2.500 kr.
Flybillet t/r, direkte. Pr. person: under 1.100 kr.
Pakkeløsningen: Eksempel på spa-ophold med tre overnatninger, morgenmad, aftensmad/frokost, fly t/r mm. kan fås for 3.250- 3.800 kr. pr. personPariser-stemning i Bukarest, Rumænien
Hvis du vil opleve lidt pariser-stemning, men økonomien ikke lige rækker til det, så tag i stedet til Bukarest – også kaldet "Little Paris". Bukarest er en af de største byer i det sydøstlige Europa, og her finder du blandt andet bygninger i ren Belle Époque-stil, en triumfbue og boulevarder længere end Champs Elysees. Bukarest er centrum for rumænske massemedier, kunst og kultur, og har ligeledes en interessant blanding af storby og afslapning, nyt og gammelt.

Hotel for to personer med seks overnatninger under 3.000 kr.Autentiske mad-oplevelser i Napoli, Italien
Kunne du tænke dig at opleve Italien i ægte "Lady og Vagabonden"-stil, så planlæg din næste ferie til Napoli, pizzaens hjemby. Italiens næststørste by er et interessant og billigere alternativ til turistede Rom. Napoli oser af italiensk storby med vespaer, vasketøjssnore, boheme-stemning og autentiske mad-oplevelser. Bliver du træt af byens kaos kan du tage ud af byen og blandt andet bestige vulkanen Vesuv, opleve Pompeji og den smukke Amalfikyst.

Hotel for to personer med seks overnatninger under 3.000 kr.
Flybillet t/r med ét stop. Pr. person under 2.400 kr.Alpeland i Ljubljana, Slovenien
Med sit alpelandskab skulle Ljubljana i Slovenien være et fint alternativ til blandt andet Wien og Prag. Byen byder på forskelligartet arkitektur i barok og jugend-stil og har derudover et godt udvalg af billige spa-resorts og alpine skiløjper. Ljubljana er ligeledes kendt for interessante gå-ud steder, der udover fine te-saloner blandt andet tæller Sloveniens svar på Christiania - et kreativt fristed med cafeer, atelierer og koncerter.

Hotel for to personer med seks overnatninger under 4.000 kr.
Flybillet t/r, direkte. Pr. person under 2.300 kr.


Alle priser er beregnet for oktober måned.

Kilder: hotels.com, momondo.dk, politiken.dk ("turen går til..."), lonleyplanet.com, spa-tours.dk.