Quiz manderollen
SPONSORERET indhold

Hvad tænker danske mænd: Tag denne quiz – svarene vil måske overraske dig…

Vi håber, at denne quiz lægger op til debat og samtale, når du får resultatet af, hvad 1.735 danske mænd tænker om ligestilling, kvinder og manderollen - efter sexismedebatten. Nu spørger vi dig: Hvad tror DU, at de svarede?

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
29. dec. 2020 | Livsstil | ALT for damerne

Hvordan tænker mænd på tværs af landet om sexisme-debatten, parforhold og at være hankøn i dagens Danmark?

Er vores bedsteforældres opfattelse af ”en rigtige mand” lagt i graven – eller er den ved at opstå i nyt format?

LÆS MERE: Fokus på manderollen: Hvad nu, mand?

Kvinder i hobetal står i denne tid frem og fortæller om sexisme på danske arbejdspladser, i nattelivet og i det omgivende samfund. Det sker efter, at tv-vært Sofie Linde i efteråret 2020 satte gang i #metoo-bølgen herhjemme.

Derfor rejser spørgsmålet sig endnu engang om den moderne mand og hans rolle i dag. Men hvad tænker danske mænd selv om disse spørgsmål:

Hvor mange føler, at manderollen er under pres? Hvor mange flirter mindre efter sexismedebatten? Og hvor mange mænd svarer, at mænd skal blive bedre til at tale om følelser?

Det er dét, som du skal gætte svarene på i nedenstående quiz.

Over 1.700 nationalt repræsentative mænd er blevet interviewet via Norstats panel, og spørgsmålene er stillet af ugebladet ALT for damerne, som står bag undersøgelsen.

Når du har quizzet færdig, så læs videre her på ALT.dk og bliv klogere på #manderollen, når mænd og kvinder tager snakken om alt fra fædregrupper og barsel til flirt, mænds mentale sundhed og (urealistiske?) skønhedsidealer for mænd for at besvare det helt store spørgsmål: Hvad nu, mand?

NB! Husk, at svarene alene bygger på mændenes egen opfattelse.

START QUIZZEN:

Anbefalet til dig