Big Little Lies
SPONSORERET indhold

To Hollywood-stjerner går sammen om at producere ny tv-serie

Under optagelserne til den nye HBO-serie Big Little Lies har Nicole Kidman og Reese Witherspoon taget styringen – ikke bare på rollelisten, men også bag kameraet. Vi har mødt de to stjerner til en snak om, hvorfor serien var så vigtig for dem – og hvorfor Witherspoon fik gratis terapitimer.

Af:: Sara Gerlach Madsen Foto: HBO
16. feb. 2017 | Livsstil | Eurowoman

Når den nye HBO-serie Big Little Lies snart ruller over skærme verden over, er det ikke bare med en række markante, kvindelige skuespillere i hovedrollerne – to af dem har også produceret serien.

Da Reese Witherspoon første gang læste bestselleren Big Little Lies, skrevet af den kvindelige, australske forfatter Liane Moriarty, var hun nemlig ikke i tvivl om, at historien fortjente at blive forvandlet til levende billeder.

"Jeg blev så fanget af den mystik, der hele tiden lå og ulmede. Mest af alt blev jeg fuldkommen tryllebundet af alle de komplekse dynamikker, man kommer tæt på via de kvindelige karakterer," fortæller Reese Witherspoon.

Hun fik Nicole Kidman med ombord, for den 49-årige australskfødte skuespiller faldt også netop for historiens stærke besætning af kvinder, der alle sammen bor i den samme lille sydcaliforniske overklasse-by og har børn i samme klasse. Men under den pæne overflade, lurer løgne, fortielser og mord.

"Det er for en gangs skyld ikke bare en eller to vigtige roller, der er besat af kvinder. Der er hele fem! Og udover at fortællingen beskriver kvinders venskaber og fællesskaber, berører den også mange forskellige temaer som blandt andet mobning, seksuelle overgreb, vold, enlige mødre, skilsmisse og teenagere. Det er relevante emner, der er til at tage at føle på, og som vi håber, vi kan skabe samtaler om. Ikke bare blandt kvinder, men i den grad også mænd," siger Nicole Kidman, der sammen med Witherspoon, Shaileene Woodley, Zoë Kravitz og Laura Dern spiller de bærende roller i tv-seriens i alt syv afsnit.

LÆS OGSÅ: Ægteskab: Disse kendte par får os til at tro på kærligheden

Vores navne har haft afgørende betydning

Reese Witherspoon og Nicole Kidman lægger ikke skjul på, at de gennem årene har oplevet, hvordan det modsatte køn dominerer Hollywood på mange niveauer. Selvom de to kvindelige skuespillere tilsammen har cirka 60 års erfaring i branchen, har de måttet kæmpe for at få deres vision om Big Little Lies til at blive til virkelighed.

Som de sidder her på et eksklusivt hotel i Beverly Hills med perfekt make-up og begge ulasteligt klædt i fine, velstrøgne kjoler i blå nuancer, ligner de ellers hverken benhårde businesskvinder eller feministiske forkæmpere. Men man skal ikke tage fejl af det husmoderlige look.

"Der er ingen tvivl om, at vores star power og vores navne har haft afgørende betydning i arbejdet med at skabe den her serie. Den power udnyttede vi fuldt ud og helt bevidst, for vi har været meget afklarede om, hvad vi ville, og hvordan vi kunne få det, som vi vil have det. Det har været sindssygt vigtigt for os at bevare kontrollen over serien, så vi har været meget strategiske undervejs," fortæller Reese Witherspoon med slagkraft i sydstats-stemmen.

Ikke bare eventyrudgaven eller 10 hvide mænd

Witherspoon har med sit eget produktionsselskab i flere år haft fokus på at bane vejen for kvindelige film- og tv-folk og fortællinger med et kvindeligt islæt, og hun kan mærke, at der endelig er ved at blive rykket ved balancen i den ellers mandsdominerede verden.

"Alene inden for det sidste år har jeg lavet tre film med kvindelige instruktører. Det er fantastisk, at publikum i højere grad vil se virkeligheden afspejlet – også når det gælder diversitet og køn. Undskyld mig, men de gider bare ikke se eventyrudgaven eller 10 hvide mænd hver gang – de vil se noget andet. De vil simpelthen se virkeligheden, for det er der meget mere genkendelighed i."

LÆS OGSÅ: 10 korte ægteskaber mellem kendte

Mange gratis terapi-timer

De to skuespillerinder kan også selv nikke genkendende til flere af seriens emner. Begge har de eksempelvis været igennem skilsmisse, og de har i høj grad delt ud af deres erfaringer på kryds og tværs under optagelserne.

"Vores egne liv blev på mange måder viklet ind i processen, fordi vi alle sammen delte så meget privat undervejs," fortæller Nicole Kidman. "Der er blandt andet en del scener fra en kaffebar, hvor det nogle gange var svært at skelne mellem, hvornår vi bare snakkede, og hvornår vi arbejdede."

Witherspoon kommenterer storgrinende: "Ja, jeg fik i hvert fald mange gratis terapi-timer," og tilføjer lidt mere seriøst: "Det, der har været helt unikt ved at lave det her projekt, er, at vi har været så mange stærke, kvindelige kræfter, der alle sammen har samarbejdet om noget, vi synes, er vigtigt. Det har man kunnet mærke undervejs, og det har virkelig været en smuk ting at arbejde så tæt og passioneret sammen med andre kvinder. Ikke mindst at dele oplevelsen med dem, og ikke længere bare at være én eller to kvindelige skuespillere på settet, men mange."

Big Little Lies har premiere den 20. februar på HBO Nordic. Og vi kan allerede nu afsløre, at man kommer til at se Alexander Skarsgaard i bar overkrop ;)

LÆS OGSÅ: ”Jeg er ikke til sex med tilskuere”

LÆS OGSÅ: "Jeg flytter til Los Angeles med mine børn for at de kan være tættere på deres far, min eksmand"

LÆS OGSÅ: Saras dagbog 2: Flot budget. Der ikke hænger sammen