Stephanie León og veninden Aida Abdi

Foto: Privat De to veninder, Stephanie León og Aida Abdi, gør en dyd ud af at være rummelige over for hinanden - især når de er uenige. For det kan de sagtens være, uden at det skiller dem ad.

Skal man altid sige sin ærlige mening som veninde?

Ærlighed kan gøre ondt, men den er afgørende for et godt venskab, siger de to veninder, Stephanie León og Aida Abdi, i en ny podcast fra Talk Town.

"Aida siger altid sin mening. Også når man ikke lige skal sige sin mening. Men så ved man i det mindste, hvor man har hende, og hun gør ikke én usikker", forklarer skuespiller Stephanie León i det nye afsnit af podcasten Søstersind - veninder på godt og ondt.

Stephanie León, aktuel i filmen Mødregruppen, har sin veninde Aida Abdi med i studiet. For over ti år siden mødtes de på MySpace og blev veninder gennem deres forkærlighed for trap-musik. Siden da har de værdsat impulsive aftaler og lange snakke på trapperne foran hinandens lejligheder:

"Vi kan tale med hinanden om alt. Rummelighed - det er altså nøgleordet. Der var ingen grund til, at vi var veninder, hvis ikke vi kunne sige det, som det var. Så ville det jo bare være spild af tid", konstaterer Aida.

Læs også: Emilie Lilja: ”Jeg troede, hun var sådan en smart-i-en-fart skuespiller”

Paraderne nede

I det nye afsnit af Søstersind-podcasten kan du blive klogere på emnet ærlighed - et aspekt, som mange måske frygter "for meget af" i et venskab. Dagens gæster forklarer podcastvært Freia Dam, hvordan det kan komme til udtryk:

"Det kan virke som om, vi har meget selvværd, fordi vi skærer ind til benet, og det kan umiddelbart virke meget hårdt", siger Aida, som har oplevet at miste relationer på grund af sine meninger.

Derfor ønsker Stephanie og Aida også, at man som veninder tænker over, hvordan man modtager det, der bliver sagt.

"Hvis den ærlige mening kradser, så spørg i stedet ind i stedet for straks at gå i forsvarsposition", insisterer Aida og tilføjer:

"Vi giver hinanden lov til at sige, hvad vi mener og føler uden at afvise det. Det er det, der gør, at vi bliver ved med at gøde hinanden. Hvis vi får lov til at være her, som vi er, så har man heller ikke paraderne oppe hele tiden."

Bliv klogere på de to damers form for venskab og lyt med, når de deler ud af tanker om at være selvisk i relationer, om at bryde med et "kalenderliv" og hvorfor de mener, at en baby ikke nødvendigvis skal betyde, at man kun kan være "café latte-veninder".

Lyt til afsnittet af Søstersind - veninder på godt og ondt lige her

Om podcasten: Søstersind - veninder på godt og ondt

SøsterSind_VeninderPåGodtOgOndt.jpg

Hvornår er man egentlig en god veninde? Og ikke mindst hvordan? Flere forskere har udråbt venskabet til at være den nye grundsten i det moderne menneskes til tider kaotiske liv. Men det der med at få gode venner er ikke lige nemt for alle. For podcastvært Freia Dam har det altid været svært at gennemskue de mange uskrevne regler og forventninger, som (potentielle) veninder har haft til hende.

Derfor har hun inviteret en række kendte kvinder og deres udvalgte veninder i studiet for at blive klogere på de uskrevne veninde-regler. For hvordan holder man egentlig fast i en veninde, og hvorfor er det overhovedet umagen værd?

Lyt til podcasten i Apple Podcasts her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast

610x200_woordy_knap2.jpeg