fuld pige på gulvet
Foto: Getty Images Er du også lidt for meget festens midtpunkt nogle gange?

Ondt i samvittigheden? 16 tegn på, at du burde drikke noget mindre

Bare rolig! Du er ikke den eneste, der vågner hver weekend med moralske tømmermænd.

Det kan være smertefuldt at vågne op dagen efter en fest. Ikke kun fordi dit hoved dunker efter for mange sjusser, men måske gør samvittigheden også lidt ondt?

For hvad var det lige, der skete i går? Hvor kommer det blå mærke fra? Hvem var det nu, du sendte den der fuldebesked til? Og kan det virkelig passe, at du dansede på et bord?

Er du også typen, der vågner op med moralske tømmermænd og prædiker sætninger som ”jeg drikker aldrig igen” efter hver bytur, så har vi samlet en liste over ting, du garanteret kender.

1. Når du møder ind på arbejde/skole om mandagen, er der fremmede mennesker, der siger ”tak for sidst!”. Du smiler og vinker akavet og håber på, at de ikke gennemskuer, at du ikke aner, hvem de er.

2. Dine venner kommer med kommentarer som ”du havde godt nok en sjov fredag”, og du kan ikke, om dit liv så gjaldt om det, huske, hvad i alverden de snakker om.

3. Du læser dine beskeder igennem og finder ud af, at ”Random-Bremen-fyr” har sendt dig en besked: ”hvor blev du af?”. Du kan ikke huske, at du skulle have givet dit nummer til nogen – og var du virkelig på Bremen i går?

4. Du er på fornavn med mobilreparatøren på Nørrebrogade. Han griner og ryster lidt på hovedet, når du endnu engang kommer skamfuldt ind ad døren, fordi du IGEN har smadret din mobilskærm.

5. De kender dig også på det lokale pizzeria, og du bliver mødt med spørgsmål som ”Hej min ven! Gik det godt med din kat?”, fordi du kom til at over-share med pizzamanden, da du skulle have natmad.

6. Du bruger de fleste af dine penge på alkohol, men natmad er også en stor budgetpost.

Især fordi du køber så meget af det, at du vågner op ved siden af en halvspist cheeseburger og med pommes fritter i håret – for nej, du kunne ikke spise TO cheeseburgermenuer selv.

7. Du er den i din venindegruppe, som alle ved ultimativt mest om.

For når du først bliver fuld, fortæller du lystigt om dengang, din bedstefar døde, om dine gamle barndomstraumer og om dengang, du blev forladt af dit livs kærlighed.

Det betyder også, at samtlige mennesker i din omgangskreds har set dig græde snot.

8. Alle dine støvler har flossede hæle. Ingen ved helt hvorfor.

Men når du kommer hjem fra byen, er de simpelthen fyldt med brune pletter og er revet halvt i stykker. Måske var det efter, du troede, at du kunne poledance klokken 6 om morgenen?

9. Af samme grund tager du heller aldrig din pæne jakke på i byen.

Særligt fordi du ikke er sikker på, om den rent faktisk kommer med hjem fra byen – dit garderobenummer har det nemlig med at forsvinde.

10. Du ligner altid noget, der er løgn, til familiekomsammener/konfirmationer/børnefødselsdage i weekenden.

Og selv på dage, hvor du ikke har været i byen, er du blevet vant til, at folk spørger: ”har du tømmermænd?”.

11. Hvis du bliver spurgt, hvad dine talenter er, rummer listen som regel noget med at åbne øl på forskellige måder eller at drikke shots virkelig hurtigt.

12. Dine venner tagger dig altid i Facebookopslag med kæmpestore drinks, noget med rødvin eller teksten ”tag your drunkest friend”.

Ofte er tagget sammenkoblet med kommentaren: ”hvorfor tænker jeg på dig, når jeg ser det her? ;)”

13. Alle dine historier starter med sætninger som ”da jeg var i byen…”, og slutter som regel med en undskyldende sætning ala: ”men jeg var også rigtig fuld”.

14. Hver søndag må du lege privatdetektiv og følge diverse ledetråde for at finde ud af, HVAD du egentlig lavede i går.

Det kan være taxaboner, bankkonto-oplysninger og de fulde beskeder, du har sendt til dine veninder.

15. Du gruer for at skulle tjekke dine beskeder.

For du har med garanti sendt den obligatoriske ”er du i byen?”-besked til ham den søde, som desværre bare aldrig er i byen, og måske heller ikke er så vanvittigt interesseret i dig.

16. Det kan også være smertefuldt at tjekke din genkaldsliste.

For det er ikke sjældent, at du har ringet til en god veninde klokken 03:45 og snakket i TYVE minutter.

Og du ved bare, at den samtale har bestået af dig, der har sagt ”du er bare så sød skatter. Jeg elsker dig sgu!” og hende, der har sagt ”gå nu i seng!”.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lister, Alkohol, Selvværd, Vin, Veninder og Dating