-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"
-
7 ting, du (måske) ikke vidste om André Babikian
-
Victor Lander havde pakket noget helt særligt i sin kuffert til “Forræder”
-
"Forræder"-stjernerne kryber til korset: Her er deres vildeste løgne
-
Marie Watson afslører: Disse scener bliver taget om i “Forræder”
-
Lise Rønnes vilde kærlighedshistorie: Ført sammen med kæresten af kendt sangerinde
-
Lise-Lotte Lohmann skærer igennem: Folk keder mig for hurtigt
-
Her er 5 ting, du (måske) ikke vidste om Rasmus Bruun

Kammerjunkere med vanilje og citron
Prøv at bage dine egne kammerjunkere – det er både nemt og hyggeligt og får huset til at dufte at sommer.
Ja, det er nemmere at lægge en pose færdigkøbte kammerjunkere i indkøbskurven. Men hvis du har tid og elsker at stå i køkkenet, er hjemmebagte kammerjunkere et hyggeligt projekt. Har du børn eller børnebørn, er det oplagt at tage dem med. Min søn på 3 år blev ret begejstret for at hakke dejen i små stykker og smage lidt på dejen…
Skal det være helt korrekt, skal kammerjunkere bages i to omgange, men disse er en hurtig version med blot én tur i ovnen.
Hjemmelavede kammerjunkere kræver selvfølgelig også en omgang hjemmelavet koldskål. Opskriften får du her koldskål
Ca. 175 stk. (små)
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: 12 min. (pr. plade)
½ vaniljestang
50 g smør (blødt)
1 spsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
25 g sukker
25 g farin
1 æg
3 spsk. sødmælk (eller fløde)
1 tsk. citronskal
150 g hvedemel
25 g hvid hvede (eller grahamsmel)
1 tsk. bagepulver
½ tsk. kardemomme
1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
2. Rør smør, vaniljesukker, salt, sukker, farin og vaniljekorn sammen i en skål. Tilsæt æg, mælk og fintrevet citronskal, og pisk til ensartet konsistens.
3. Bland hvedemel, hvid hvede, bagepulver og kardemomme i en anden skål, og vend det sammen med resten af dejen.
4. Sæt dejen på køl i en halv times tid.
5. Rul dejen ud i tynde pølser på et meldrysset bord, og skær dem ud i små stykker på størrelse med en hasselnød (hvis du foretrækker større kammerjunkere, laver du dem bare større - husk blot at forlænge bagetiden).
6. Sæt stykkerne på bageplader med bagepapir med lidt afstand imellem.
7. Bag kammerjunkerne gyldne ved 200 grader i ca. 12 min. Opbevar kammerjunkerne i en tætsluttende beholder, så de ikke bliver bløde.