Laks med sprøde stænger

Laks med sprøde stænger

6 personer

Ingredienser

  • 500 g laksefilet uden skind
  • salt, peber
  • 2 plader butterdej
  • 1 sammenpisket æg
  • 4 spsk. sesamfrø
  • Gedeostcreme:
  • 100 g gedeost fra olielage
  • 2 tsk. olielage
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1/2 l grøn salat evt. blandede slags
  • salt, peber
  • Pynt: citronbåde og 2 spsk. hasselnøddeflager letristet på en pande

  1. Del laksefileten i 6 ens stykker. Krydr med salt og peber, og stil dem på bagepapir på en ovnplade. Giv laksen 5-7 min. iovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  2. Skær butterdejspladerne i 2 cm tykke strimler på den lange led. Sno dem i spiral, pensl med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag stængerne ved 200 gr. i ca. 15-20 min. Afkøl dem.
  3. Mos gedeosten med olie og yoghurt – kan også køres jævn i en blender – og smag til med salt og peber. Server cremen til laksen på en bund af salat.