Mmmmm (bryllups)kage

Mmmmm (bryllups)kage

OK en bryllupskage er det ikke ligefrem (en meget uformel en af slagsen så) men marengstærten med jordbær er altså uimodståelig....

MARENGSTÆRTE MED JORDBÆR

Tærten her gemmer på en sød jordbærkompot

under et låg af marengs – en himmerigsmundfuld ud over det sædvanlige.

Tid: ca. 30 minutter plus 30 minutters

hviletid og i alt 40 minutters bagning.

(1 tærte)

Mørdej:

200 g hvedemel

70 g flormelis

100 g smør

1 æg

Jordbærkompot:

275 g frosne jordbær

75 g sukker

korn af 1 stang vanilje

Marengs:

2 æggehvider

125 g sukker

1.

Kom hvedemel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen med ægget. Er dejen for klistret, tilsættes lidt mel. Er dejen derimod for tør, tilsættes lidt koldt vand. Stil dejen koldt ca. 30 minutter før udrulning.

2.

Kom jordbær, sukker og vaniljekorn i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 15 minutter, til jordbærrene er tøet op. Tag gryden af varmen, blend kompotten, og afkøl den.

3.

Rul dejen ud, så den passer til en tærteform på ca. 22 cm i diameter. Læg dejen i en smurt tærteform, pres den godt ind i kanten, og klem overskydende dej af. Prik bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden, og fyld den med tørrede bønner. Bag tærtebunden i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter. Fjern bønner og bagepapir, og sænk varmen til 150 grader.

4.

Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt lidt af sukkeret, og pisk yderligere et øjeblik. Vend forsigtigt resten af sukkeret i. Fordel jordbærkompotten på tærtebunden, og top med marengs. Bag tærten færdig i ca. 25 minutter, til overfladen er lysebrun. Afkøl tærten, før den serveres.

TIP

JORDBÆR KAN FINT ERSTATTES AF

F.EKS. SKOVBÆR, HINDBÆR ELLER BLÅBÆR.