All-in-one-kylling med fennikel og nektariner
Dette er virkelig nem mad. Alt er i et ovnfast fad eller i en bradepande. Lige til at sætte på bordet.
Ingredienser
1 stor kylling, gerne økologisk
olivenolie
2 økologiske citroner
1 fennikel
2 bananskalotteløg
eller rødløg
5 fed hvidløg
2 dl hel boghvede
2-3 dl vand eller
grøntsagsbouillon
2-3 nektariner
salt
Sådan laver du kylling med fennikel & nektariner
Tænd ovnen på 250 grader. Del kyllingen i 8-10 stykker. Gnid den med lidt olivenolie og salt, og kom den i et stort ovnfast fad eller i en bradepande. Brun den i den varme ovn i 10-15 minutter, eller til kyllingen har taget lidt farve. Skru ned for ovnen til 190 grader.
Skær citronerne i skiver imens. Skær fenniklen og skalotteløg i både, og snit hvidløget i tynde skiver. Skyl boghveden. Kom det hele i fadet, og fordel vand eller bouillon over. Sæt fadet i ovnen igen, og lad det stege i 15-20 minutter.
Skær nektarinerne i både, og kom dem ved. Steg i yderligere 5-10 minutter i den varme ovn, til boghveden er mør, og kyllingen gylden og gennemstegt. Smag til.
Server straks, gerne med en sprød salat til.
PRØV OGSÅ: Sprød salat med skaldyr
PRØV OGSÅ: Grøn gazpacho
PRØV OGSÅ: Grillede hummerkløer og jomfruhummere