Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på Mette Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter
Foto: John Bendtsen Mette Blomsterbergs lækre appelsin-nougat-snitter

Opskrift på Mette Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter

Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter

Giv din julekonfekt et frisk tvist med appelsinsmag.

plate Ca. 25 stk.
printer Print

Mette Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter

1 appelsin, vasket
150 g ren rå marcipan
lidt flormelis til udrulning
100 g god nougat
ca. 50 g god mørk chokolade,
gerne Caraque 56%, til overtræk.

Sådan laver du Mette Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter

Riv det yderste af appelsinen fint. Lad halvdelen lufttørre på en tallerken. Resten af appelsinskallen og marcipanen æltes til en ensartet masse. Udrul massen i en anelse flormelis til 15 x15 cm.

 

Fjern overskydende flormelis – ellers kan nougaten
ikke lime på. Nougaten modelleres smidig med din håndvarme og udrulles i flormelis til 7½ x15 cm. Fjern overskydende flormelis med håndfladen. Halvér appelsin-marcipanstykket, så du har to, der hver måler 7½ x15 cm. Læg de tre lag som i en sandwich (marcipan-nougatmarcipan) og stryg tempereret chokolade (se side 3) jævnt ud på toppen og drys straks efter lufttørret appelsinskal på. Lad overtrækket hærde 10 minutter i køleskab. Udskæres i lange stænger, b 2½ cm, der skæres i lige store trekanter. 

 

Opbevares tildækket af husholdningsfilm i tætsluttende dåse.

 

SE OGSÅ: Blomsterbergs vaniljespecier

Tip

Appelsinen kan erstattes af citron. Men husk altid kun at rive det yderste lag af frugten, ellers bliver smagen bitter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mette Blomsterberg, Konfekt, Søde sager, Dessert og Appelsin