Opskrift på Mette Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter
Foto: John Bendtsen Mette Blomsterbergs lækre appelsin-nougat-snitter

konfekt med nougat og marcipan

Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter

Giv din julekonfekt et frisk tvist med appelsinsmag.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate Ca. 25 stk.

Mette Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter

1 appelsin, vasket
150 g ren rå marcipan
lidt flormelis til udrulning
100 g god nougat
ca. 50 g god mørk chokolade,
gerne Caraque 56%, til overtræk.

Sådan laver du Mette Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter

  1. Riv det yderste af appelsinen fint. Lad halvdelen lufttørre på en tallerken. Resten af appelsinskallen og marcipanen æltes til en ensartet masse. Udrul massen i en anelse flormelis til 15 x15 cm.
  2. Fjern overskydende flormelis – ellers kan nougaten ikke lime på. 
  3. Nougaten modelleres smidig med din håndvarme og udrulles i flormelis til 7½ x15 cm. Fjern overskydende flormelis med håndfladen.
  4. Halvér appelsin-marcipanstykket, så du har to, der hver måler 7½ x15 cm. Læg de tre lag som i en sandwich (marcipan-nougatmarcipan) og stryg tempereret chokolade jævnt ud på toppen og drys straks efter lufttørret appelsinskal på. 
  5. Lad overtrækket hærde 10 minutter i køleskab. Udskæres i lange stænger, b 2½ cm, der skæres i lige store trekanter. 
  6. Opbevares tildækket af husholdningsfilm i tætsluttende dåse.

 

SE OGSÅ: Blomsterbergs vaniljespecier

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip

Appelsinen kan erstattes af citron. Men husk altid kun at rive det yderste lag af frugten, ellers bliver smagen bitter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mette Blomsterberg, Konfekt, Dessert, Appelsin og Marcipan