Få Emil fra Bagedystens opskrift på appelsinlagkage med cashewnødder og karamel
SPONSORERET indhold

Få Emil fra Bagedystens opskrift på appelsinlagkage med cashewnødder og karamel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne lagkage er perfekt til enhver festlig lejlighed. Lav den i god tid, og frys den ned, så den er klar, når gæsterne kommer.

Af: Emil Obel Pedersen Foto: Tia Borgsmidt
22. feb. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
10 personer

Ingredienser

Cashewnøddebund

100 g cashewnødder
100 g sukker
50 g æggehvider
1 nip salt

Karamelliseret hvid chokoladeganache 

1 dl fløde
200 g karamelliseret hvid chokolade, finthakket
2 nip salt

Appelsinmousse

5 blade husblas
1 vaniljestang
100 g sukker
2 appelsiner, saft og skal heraf
2 citroner, saft og skal heraf
4 dl fløde
1,5 dl græsk yoghurt

Pynt

ananaskirsebær
spiselige blomster
frysetørret passionsfrugt

Desuden

kagering, diam. 14 cm kagering, diam. 18 cm kageplast

Sådan gør du

Cashewnøddebund:

  1. Hak cashewnødderne fint, og pisk alle ingredienserne grundigt sammen til en skummende masse.
  2. Put dejen i en smurt kagering (diam. 14 cm) ved 175 grader varmluft i 25 minutter. Lad den herefter køle helt af.

Chokoladeganache:

  1. Bring fløden til kogepunktet, og hæld den over den finthakkede chokolade. Rør forsigtigt i skålen, til massen samler sig uden klumper. Smag til med salt.
  2. Fordel ganachen oven på den afkølede bund i en kagering på 14 cm med kageplast i siden. Stil den herefter på frost, til den er helt frossen.

Appelsinmousse:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand. Skær vaniljestangen over, og skrab kornene ud. Fordel dem i lidt af sukkeret.
  2. Bring vanilje, sukker, appelsinsaft og -skal samt citronsaft og -skal til kogepunktet. Vrid husblassen for vand, og smelt den i saften.
  3. Lad herefter massen køle af i køleskabet, til den er håndvarm.
  4. Pisk imens fløden til let skum, og vend yoghurten i den. Vend forsigtigt saften i fløden over et par omgange.

Samling:

  1. Befri bunden og ganachen fra kageringen og plasten. Placer bund med ganache i en kagering med diameter på 18 cm med kageplast i siderne, og hæld moussen over kagen.
  2. Stil kagen på frost/køl, til den har sat sig helt.
  3. Befri forsigtigt kagen fra kageringen og plasten, når den har sat sig helt.
  4. Pynt kagen med ananaskirsebær, spiselige blomster og frysetørret passionsfrugt.

Anbefalet til dig