Briochekage med rabarbercreme
Foto: Martin Dyrløv Frisk og luftig briochekage.

Briochekage med rabarbercreme

En lækker luftig fransk bolledej forvandler vi her til søde kager. Bag denne imponerende og velsmagende lagkage med rabarbercreme og -mos.

printer Print
clock Total: en time, 30 minutter
plate 1 kage til 8-10 personer

Brioche:

  • 1/2 dl mælk
  • 10 g gær
  • 2 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 275-300 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 1/2 tsk. olie (til skålen)

Endvidere:

  • 10 g smør til formen
  • 1 æg
  • 2-3 spsk. perlesukker

Rabarbercreme:

  • 500 g rabarber
  • 150 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl vand
  • 2 blade husblas
  • 1/4 liter piskefløde
  • evt. rød farve

Pynt:

  • evt. flormelis

Sådan gør du:

  1. Brioche: Rør gæren ud i mælken, og tilsæt æg, sukker, salt og mel. Æt det sammen til en blød dej.
  2. Skær smørret i små stykker, og ælt dem i dejen. Ælt ved langsom hastighed i 8-10 min.
  3. Form dejen til en kugle, og læg den i en oliesmurt skål. Dæk skålen med film, og lad dejen hæve i 2 timer.
  4. Smør en springform (2224 cm) med smør.
  5. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let igennem. Rul den ud til en cirkel, der passer til din form, og læg den deri. Dæk med film, og lad briochen hæve i 2 timer.
  6. Varm ovnen op til 170 grader. Pensl overfladen med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag briochen midt i ovnen i 25-30 min. Tjek, at den er gennembagt, og lad den køle af på en rist.
  7. Rabarbercreme: Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Bland dem med sukker, vaniljesukker og vand i en gryde, og giv det et stille opkog under låg. Tag låget af, og lad frugten simre, til den er helt blød (ca. 10 min.). Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.
  8. Hæld frugten i en sigte over en skål, og lad saften dryppe af – der skal være 2 dl. Knug vandet af husblassen, og smelt den i den lune rabarbersaft. Køl af til stuetemperatur.
  9. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt sammen med rabarbersaften lidt ad gangen Tilsæt evt. en smule rød farve. Fyld cremen i en sprøjtepose med en stor tylle (glat eller stjerne), og sæt den koldt i 30-60 min.
  10. Flæk briochen i 2 bunde, og læg bunden på et fad. Sæt store toppe af rabarbercreme hele vejen rundt i kanten, og fyld den afdryppede rabarbermos i midten. Læg briochetoppen ovenpå, og tryk den let til. Sæt den i køleskabet i mindst 1 time.
  11. Tag kagen ud af køleskabet 15 min. før servering, og pynt evt. med flormelis.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Rabarber og Bageopskrifter