Opskrift på citronmousse med skyr
SPONSORERET indhold

Citronmousse med skyr

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lille, let og noget så lækker citronskyrmousse med et stort syrligt spark. Top moussen med hvide chokoladespåner, en lille kugle hvid chokolade eller små marengskys. Sødt selskab gør citronmoussen til en vaskeægte vinderdessert.

Af: Maja Ambeck Vase
18. jan. 2017 | Mad | ALT for damerne
Citronmousse til 6-8 personer

Ingredienser


Citronmousse:
3 ark husblas
100 g citronsaft
100 g sukker
150 ml piskefløde
150 g skyr

Citrongele:
2 blade husblas
100 g citronsaft
100 g sukker
evt. lidt gul frugtfarve

Pynt:
hvide chokoladespåner
kandiserede violer
gule skovsyreblomster

Sådan laver du citronmousse med skyr

Citronmousse:
Udblød husblas i koldt vand. Kom citronsaft og sukker i en lille gryde, og varm det forsigtigt op. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i citronsaften. Lad citron-saften køle af.

Pisk fløden til let skum. Tilsæt skyr, og pisk videre. Vend forsigtigt den afkølede citronsaft i, og fordel den færdige mousse i små skåle. Sæt dem på køl 3-4 timer eller natten over.

Citrongele:  
Udblød husblas i koldt vand. Kom citronsaft og sukker i en lille gryde, og varm det forsigtigt op. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud citronsaften. Lad citronsaften køle af, og tilsæt evt. gul frugtfarve. Fordel et tyndt lag oven på hver citronmousse, og sæt skålene tilbage i køleskabet, indtil geleen har sat sig.

Servering:
Pynt citronmoussen med hvide chokoladespåner, kandiseret viol og gule skovsyreblomster.

Tip: Et lille drys lakrids på toppen af den syrlige citronmousse er heller ikke dumt.

Anbefalet til dig