Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Kylling med citrus
Foto: Maria Warnke Nørregaard Kylling med citrus

Citruskylling i bradepande

Citruskylling i bradepande

Skøn mad med kylling - put alle ingredienser i et fad og lad kyllingen stege i den lækre marinade af appelsin, citron og blomsterhonning.

clock en time
printer Print
plate Kylling med citrus til 4 personer

1 kylling, ca. 1,3 kg
400-500 g gulerødder i mundrette stykker
1 courgette i mundrette stykker
1 helt hvidløg skåret igennem

Marinade:
reven skal af 1 økologisk appelsin og saften af 2 appelsiner
reven skal og saft af 1 økologisk citron
4 spsk blomsterhonning
2 spsk olivenolie
salt, peber
friske grene rosmarin

Salat:
1 agurk
kødet af 2 avokadoer
35 g smuldret feta
citronsaft
1 spsk hakket mynte
1 fuldkornsbaguette

Sådan laver du kylling med citrus:

1. Flæk kyllingen, og læg den i en lille bradepande med grønsager og hvidløg. Pisk marinaden sammen, og smag den godt til, før den hældes over og blandes med kylling, grønt og rosmarin.

2. Bag kyllingen i ovnen ved ca. 200° varmluft i 40 minutter. Spæd evt. med yderligere væde om nødvendigt.

3. Hak og bland agurk og avokadokød med feta. Smag til med citronsaft, salt, peber og mynte. Server salaten til kyllingen sammen med lun baguette.

PRØV OGSÅ: Kylling med bønnebroccolisalat

Energi pr. person: 480 kcal, fedt 26 %, protein 11 %, kulhydrat 63 %

Mangler du lidt tilbehør? Så prøv disse hjemmelavede hvidløgsflutes med krydderurter

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Kylling og Hovedret