SPONSORERET indhold
Efterårsrisotto: Risotto med kantareller, ærter & parmaskinke
Lækker risotto med kantareller, ærter & parmaskinke - hvis du ikke har kantareller kan andre svampe også sagtens bruges. Husk risotto skal spises, lige når den er færdig – og det tager pr. definition en lille halv time. Opskriften på risotto finder du her:
Af: Vibeke Lehn og Anne Jørgensen Pøhl
Foto: Andreas Wiking
risotto med kantareller, ærter & parmaskinke til 4 personer |
Total: 35 min
Ingredienser
1 hakket løg
2 finthakkede fed hvidløg
2 spsk olivenolie
300 g risottoris, f.eks. aborrio el. lign.
ca. 1 l kogende bouillon
salt, friskkværnet peber
1 lille bdt rucola
½-1 tsk stødt estragon
200 g ærter
2 tsk olivenolie
200 g svampe, f.eks. kantareller
30 g reven parmesan.
70 g parmaskinke i tynde skiver
en anelse sukker.
Tilbehør: 200 g ciabattabrød.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:650 Kcal
-
Fedt:24 %
-
Protein:17 %
-
Kulhydrat:59 %
Sådan laver du risotto med kantareller, ærter & parmaskinke
- Sautér løg og hvidløg klare i olie. Bland risene ved og rør omhyggeligt, så alle riskorn fedtes godt ind.
- Spæd med kogende bouillon et par dl ad gangen, og lad væden koge helt ind mellem hver tilsætning.
- Rør imens og forsæt kogningen på denne måde, til risene er møre. Smag til med salt, peber, rucola, estragon og ærter.
- Mens risene koger, ristes svampene i varm olie i en stor sauterepande under omrøring. Drys salt og peber på og vend svampe og reven ost i risottoen.
- Læg skinkeskiverne på en plade med bagepapir, drys lidt sukker på og bag dem ved 225 grader 4-5 minutter. Tag dem ud og afkøl.
- Servér risottoen med den bagte skinke og ciabattabrød.