Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Få opskriften på altmulig-crumble uden mel
Foto: Gwyneth Paltrow Få opskriften på altmulig-crumble uden mel

Få opskriften på altmulig-crumble uden mel

Få opskriften på altmulig-crumble uden mel

Crumble vækker altid glade minder. Du behøver ikke engang nævne, at der hverken er mel eller sukker i, for ingen vil bemærke det. Denne opskrift er ideel til stenfrugter og bær (prøv at mikse gule hindbær med friske abrikoser eller skivede nektariner med blåbær).

6
Print

10 dl frugt (stenfrugter uden skræl og sten, bær)
4 spsk ahornsirup af god kvalitet
1 spsk friskpresset citronsaft
1¼ dl mandelmel (eller 1½ dl smuttede mandler malet til mel i en kraftig blender)
1¼ dl quinoaflager
1 knivspids fint havsalt
½ tsk stødt kanel (eller andet dessertkrydderi – prøv kardemomme og kryddernellike med hakkede pærer)
2 spsk ekstra jomfruolivenolie

Sådan laver du altmulig-crumble uden mel:

Tænd ovnen på 200 grader

Vend frugten i en lav bageform med 2 spsk ahornsirup og citronsaften.

Bland mandelmel, quinoaflager, salt og kanel i en stor skål. Kom 2 spsk ahornsirup og olivenolien i, og rør det sammen.

Drys blandingen over frugten, og bag i ca. 20-25 minutter, til toppen er gylden, og frugten bobler.

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter