Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Grillstegte jomfruhummere
Foto: Thomas Hergaard

Grillstegte jomfruhummere - opskrift fra Hjemmet

Grillstegte jomfruhummere

Print

Arbejdstid:
20 min.
Stegetid:
8 min.
Ikke fryse-egnede
8-10 stk. jomfruhummere
3 spsk olivenolie
evt. 1 fed hvidløg (knust)
persille
salt og peber
Creme:
1 dl cremefraiche (18% eller 38%)
1 tsk dijonsennep
persille (eller dild)
salt og peber
Tilbehør: brød og salat

  1. Flæk jomfruhummerne fra hoved til hale med en skarp kniv – uden at skære helt igennem.
  2. Åbn dem og fjern mave og tarm.
  3. Knæk kløerne let med en kødhammer el. lign.
  4. Rør olie sammen med knust hvidløg, hakket persille, salt og peber og dryp det over de åbne jomfruhummere.
  5. Rør cremefraiche sammen med sennep og finthakket persille eller dild. Smag til med salt og peber.
  6. Hvis du bruger 38% cremefraiche, kan den piskes luftig med en håndmikser.
  7. Steg hummerne 2-4 min. på hver side på en varm grill eller under grillen i ovnen i ca. 8 min.
  8. Servér med brød, creme og en grøn salat.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Jomfruhummer, Hummer, Skaldyr og Forret