Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på jomfruhummer med tomatsalsa
Foto: Mikkel Adsbøl Jomfruhummer med tomatsalsa og brøndkarse

Opskrift på jomfruhummer med tomatsalsa

Jomfruhummer med tomatsalsa og brøndkarse

4
Print

1 kg jomfruhummere
1 bundt brøndkarse

Salsa
4 tomater, finthakket
1 rød peberfrugt, finthakket
½ chili, finthakket
2 fed hvidløg
5 spsk olivenolie
2 spsk sherryeddikke
havsalt
peber

Sådan laver du jomfruhummer

Lav en salsa af tomat, peberfrugt og chili. Pres hvidløgsfeddene, og bland dem sammen med olie og eddike i salsaen. Smag til med salt og peber, og stil den til side, mens du griller jomfruhummerne. De skal steges i lidt olie i 3-4 minutter på en grillpande.

Pynt dem med brøndkarse og servér dem med det samme. Når du dypper de grillede jomfruhummere i salsaen, vil du måske høre englene synge...

Tip:
Sådan fjerner du skjoldet:
Du kan vente og pille skjoldet af jomfruhummerne, efter du har grillet dem, men du kan også gøre det inden ved at bruge en køkkensaks til at klippe skjoldet op på ryggen eller siden af jomfruhummeren. Fjern den sorte tarmstreng, inden du griller det fine, hvide kød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tomatsalsa, Salsa, Hummer, Skaldyr, Dansk mad, Jomfruhummer, Louise Bruun, Forret og Frokost