Opskrift på kulmule med ricottacreme
SPONSORERET indhold

Sesampaneret kulmule med ricottacreme og peberfrugtsalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kulmule er en mager fisk, der har sæson det meste af året og er billig. Der er rig på protein og selen. Når du køber den, kan den se lidt porøs ud i kødet. Lad dig ikke snyde, det samler sig, når det får varme. Her får du en nem opskrift på sesampaneret kulmule med lækkert tilbehør:

Af: Majbritt Louring Engell Foto: Mikkel Adsbøl
28. okt. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
Kulmule med ricottacreme til 2 personer | Total: 45 min

Ingredienser

400 g kulmule (købes hos fiskehandler)
1 dl minimælk
1 citron, økologisk, både skal og saft
20 g sesamfrø
salt og peber
1 håndfuld frisk dild eller tørret dild

Ricottacreme
30 g babyspinat eller frisk persille
100 g ricotta
100 g skyr
1 fed hvidløg
lidt salt

Peberfrugtsalat
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
150 g blomkål
150 g blomme
10 g rapsolie med citron
1 knsp karry
1 tsk grovkornet sennep eller sennep dijonaise
1 lime, saften heraf
lidt salt
evt. lidt flydende sødemiddel

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    400 Kcal

Sådan laver du kulmule med ricottacreme

1. Vend fisken i mælk. Læg den i et ildfast fad med skindsiden nedad, riv citronskallen over fisken, og drys med sesam. Pres saften fra citronen og hæld den over fisken.

2. Drys med salt, peber og finthakket dild. Stil den i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.

3. Hak spinaten til strimler, og kom spinat, ricotta, skyr, presset hvidløg og salt sammen. Rør cremen godt sammen i en skål.

4. Hak peberfrugterne i grove tern, pluk blomkålen til buketter, og hak blommerne groft. Vend det hele sammen i en skål.

5. Bland rapsolie, karry, sennep, limesaft, salt og evt. flydende sødemiddel. Vend dressingen i salaten.