Laks med teriyaki og aspargessalat
Lav lækker ovnbagt laks med teriyaki sovs og lime - her får du opskriften på ovnbagte laksefiletter med teriyakisovs og mandelflager på toppen.
Ingredienser
500-600 g laksefilet i 4 portionsstykker
3 spsk. teriyakisauce eller sojasauce
2 spsk. limesaft
1 spsk. olie
50 mandelflager
evt. finthakket rød chili
salt, peber
Aspargessalat:
250 g grønne asparges
½ blomkål
3 gulerødder
4-5 forårsløg
Dressing:
3 spsk. limesaft
2 spsk. olie, gerne nøddeolie
2 spsk. fiskesauce
salt
Pynt: frisk koriander
Tilbehør: kogte ris, f.eks. jasminris
Sådan laver du ovnbagt laks me teriyaki
1. Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad. Pisk teriyakisauce, limesaft og olie sammen. Dryp det over laksen. Drys med mandler og evt. chili. Krydr med lidt salt og peber. Stil fadet i ovnen ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 15 min.
SE MERE: Krydret laks i ovn
2. Skær eller bræk den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i stykker a 2-3 cm. Kog dem op i letsaltet vand i 2 min. Afdryp og afkøl dem i en si. Skær blomkålen i meget små buketter. Skær gulerødderne i tændstiktynde stænger. Snit forårsløgene. Kom grøntsagerne i en skål. Pisk ingredienserne til dressingen
sammen, og vend den i. Pynt evt. med koriander.
PRØV OGSÅ: Lakselasagne
3. Server salaten til laksen.