Lasagne og vintersalat
SPONSORERET indhold

Lasagne og vintersalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker lasagne med hjemmelavet bechamelsauce og en skøn vintersalat med kål og gulerødder til. Det er god solid vintermad, som hele familien kan lide! Er du rigtig god, så laver du en dobbeltportion og fryser den anden lasagne ned - så er der nem aftensmad til en anden dag.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
14. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4-5 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: 60 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
500 g hakket oksekød
2 spsk olivenolie
2 løg (hakkede)
3 fed hvidløg (knuste)
250 g bladselleri (fintsnittet)
5-6 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)
2 dåser flåede tomater (tern, uden lage)
2 dl rødvin
salt og friskkværnet peber

Bechamelsovs (1⁄2 liter):
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
4 dl mælk
lidt friskrevet muskatnød
12 lasagneplader (friske eller forkogte)

Drys:
125 g ost (revet)
Tilbehør:
200 g hvidkål (fintsnittet)
2-3 gulerødder (tynde skiver)
1 spsk olie-eddike-dressing
Drys:
bredbladet persille

Sådan laver du lasagne

  1. Kødsovs: Brun kødet i olie i en gryde. Tilsæt løg, steg dem klare og kom de øvrige ingredienser i. Lad retten simre 20 min. Spæd evt. med lidt vand og smag den til med salt og peber.
  2. Bechamelsovs: Smelt smørret og rør melet i, til smørret er opsuget. Rør gradvist mælk i, kog 4 min. og smag til med salt og muskatnød.
  3. Lav lasagnen i et ovnfast fad. Start med kødsovs, herefter lasagneplader og til sidst bechamelsovs osv. Slut af med bechamelsovs.
  4. Bag lasagnen i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. Drys med ost og bag videre ca. 10 min.
  5. Bland kål, gulerødder og olie-eddike dressing og drys med persille. Anret lasagnen med vintersalaten og servér.