Nem gryderet: Mørbrad i grøn curry
Foto: Tia Borgsmidt Skøn mørbrad i grøn curry.

Nem gryderet: Mørbrad i grøn curry

Denne nemme grønne karry med mørbrad er dejlig spicy og er skøn at servere på en kold efterårsdag.

printer Print
plate 4 personer

1 afpudset svinemørbrad skåret i 2 cm tykke bøffer
salt og peber
2 spsk. olie
1 dl kraftig bouillon
1½ spsk. grøn currypasta (købes færdig i glas)
1 ds. kokosmælk, 400 g
2-3 spsk. fishsauce eller sojasauce
2 tsk. sukker
2 spsk. limesaft eller citronsaft
250 g ægnudler
250 g broccoli

Pynt:

frisk koriander, limebåde og cashewnødder

Sådan gør du:

  1. Krydr mørbradbøfferne med salt og peber, og brun dem på begge sider i en stegegryde eller dyb pande.
  2. Kom bouillon og grøn currypasta i, og kog det op.
  3. Kom kokosmælk, fishsauce, sukker og limesaft i.
  4. Kog op, og lad retten simre under låg ca. 15 min. Rør gerne i retten et par gange undervejs.
  5. Kog ægnudlerne efter anvisning på emballagen. Del broccolien i små buketter, og kog dem med 3-4 min. sammen med ægnudlerne.
  6. Afdryp, og kom i gryden til mørbradbøfferne. Pynt med koriander, limebåde og cashewnødder.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Mørbrad, Asiatisk mad og Hovedret