
Foto: Skøn mørbrad i grøn curry.
Nem gryderet: Mørbrad i grøn curry
Denne nemme grønne karry med mørbrad er dejlig spicy og er skøn at servere på en kold efterårsdag.
plate
4 personer
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
1 afpudset svinemørbrad skåret i 2 cm tykke bøffer
salt og peber
2 spsk. olie
1 dl kraftig bouillon
1½ spsk. grøn currypasta (købes færdig i glas)
1 ds. kokosmælk, 400 g
2-3 spsk. fishsauce eller sojasauce
2 tsk. sukker
2 spsk. limesaft eller citronsaft
250 g ægnudler
250 g broccoli
Pynt:
frisk koriander, limebåde og cashewnødder
Sådan gør du:
- Krydr mørbradbøfferne med salt og peber, og brun dem på begge sider i en stegegryde eller dyb pande.
- Kom bouillon og grøn currypasta i, og kog det op.
- Kom kokosmælk, fishsauce, sukker og limesaft i.
- Kog op, og lad retten simre under låg ca. 15 min. Rør gerne i retten et par gange undervejs.
- Kog ægnudlerne efter anvisning på emballagen. Del broccolien i små buketter, og kog dem med 3-4 min. sammen med ægnudlerne.
- Afdryp, og kom i gryden til mørbradbøfferne. Pynt med koriander, limebåde og cashewnødder.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Mørbrad, Asiatisk mad og Hovedret
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: