
Nordisk pizza med grønkål og kartofler
Mange italienere vil synes, det er blasfemi at kalde dette en pizza. Men ikke desto mindre er det en slags pizza … men med et nordisk touch.
Ingredienser
Pizzadej:
25 g gær
3 dl lunkent vand
300 fuldkornsspeltmel
150 g hvedemel
1 tsk salt
Fyld:
500 g kartofler, skrubbet rene
4-6 spsk olivenolie
200 g grønkål, grofthakket
4 fed hvidløg, finthakkede
1 grøn chili, finthakket
havsalt og friskkværnet peber
200 g feta, smuldret
Sådan gør du:
Opløs gæren i ½ dl af det lunkne vand. Kom 2 spsk af speltmelet og 1 spsk af hvedemelet i en lille skål, og rør gærblandingen i til en pasta. Lad den stå under et viskestykke ved stuetemperatur i 30 minutter. Kom derefter koppens indhold i en stor skål, og rør de resterende 2½ dl lunkent vand i sammen med resten af melet og salt. Ælt dejen grundigt på et meldrysset bord, til den er blød og glat. Læg den tilbage i skålen, dæk den med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i 1½-2 timer. Skær imens kartoflerne med skræl i meget tynde skiver.
Opskriften er fra Trine Hahnemann kogebog, Brød og kager, Politikens Forlag, 250 kr.