Pizza
Foto: Columbus Leth og Miklos Szabo

Pizza opskrift

Nordisk pizza med grønkål og kartofler

Mange italienere vil synes, det er blasfemi at kalde dette en pizza. Men ikke desto mindre er det en slags pizza … men med et nordisk touch.

printer Print
plate 2 pizzaer, 4-6 personer

Pizzadej:
25 g gær
3 dl lunkent vand
300 fuldkornsspeltmel
150 g hvedemel
1 tsk salt

Fyld:
500 g kartofler, skrubbet rene
4-6 spsk olivenolie
200 g grønkål, grofthakket
4 fed hvidløg, finthakkede
1 grøn chili, finthakket
havsalt og friskkværnet peber
200 g feta, smuldret

Sådan gør du:

Opløs gæren i ½ dl af det lunkne vand. Kom 2 spsk af speltmelet og 1 spsk af hvedemelet i en lille skål, og rør gærblandingen i til en pasta. Lad den stå under et viskestykke ved stuetemperatur i 30 minutter. Kom derefter koppens indhold i en stor skål, og rør de resterende 2½ dl lunkent vand i sammen med resten af melet og salt. Ælt dejen grundigt på et meldrysset bord, til den er blød og glat. Læg den tilbage i skålen, dæk den med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i 1½-2 timer. Skær imens kartoflerne med skræl i meget tynde skiver.

Opskriften er fra Trine Hahnemann kogebog, Brød og kager, Politikens Forlag, 250 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Pizza og Aftensmad