Orange gazpachosuppe med grillede kammuslinger
SPONSORERET indhold

Orange gazpachosuppe med grillede kammuslinger

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
18. jun. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

700 g modne tomater
½ agurk
1 gul
1 rød peberfrugt
1 rød chili
1 fed presset hvidløg
1 tsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. sukker
1½ tsk. salt
peber
3 dl vand
Kammuslingespyd:
12 store kammuslinger
6 spyd
2 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
peber
Pynt:
½ gul peberfrugt i tern
½ rød peberfrugt i tern
½ agurk i tern og bredbladet persille

  1. Skold tomaterne, og flå dem. Skær 2 af tomaterne i små tern, og gem dem. Skræl agurken, og skær den i mindre stykker. Skær peberfrugterne i mindre stykker. Rens chilien for stilk, kerner og hvide hinder. Skær chilien i mindre stykker. Er den meget stærk, så kom kun noget af den i retten.
  2. Skær resten af tomaterne i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor sammen med agurk, peberfrugt, chili, hvidløg, olie, æbleeddike, sukker, salt og peber. Blend det hele sammen, til det er jævnt.
  3. Kom suppen i en skål med tætsluttende låg. Kom tomattern og vand i. Stil suppen i køleskabet et par timer. Rør suppen igennem, og smag evt. til med lidt mere salt, peber og sukker.
  4. Stik kammuslingerne på spyd. Krydr med salt og peber, og steg dem i olie på en grillpande. De skal kun steges et par min. på hver side.
  5. Portionsanret suppen. Pynt med tern af peberfrugt og agurk. Læg spyddene over, og drys med persille.