Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Rabarberpizza  med vaniljeis
Foto: Line Thit Klein Rabarberpizza med vaniljeis

Rabarberpizza med vaniljeis

Rabarberpizza med vaniljeis

Pizza er ikke kun med tomat og ost. Prøv den i en sød version med rabarbar og en god skefuld vaniljeis til.

plate 4
printer Print

½ dl vand
1 lille tsk salt
et nip sukker
15 g gær
ca. 400 g mel, gerne fint durummel

Topping:
3-4 stængler rabarber
2 cm frisk ingefær
25 g smør
1 spsk honning
ca. 1 dl flormelis

Sådan gør du

Rør vand, salt, sukker og gær sammen i en skål, og tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er jævn og godt sej i strukturen. Lad dejen hæve 1½ time.
Ælt dejen hurtigt, og del den i 2-3 stykker, og form dem til boller.

Topping:
Skær rabarberne i stykker på 4-5 cm. Er de er tykke, deles de en gang på langs. Riv ingefær på den fine side af rivejernet. Smelt smørret i en lille gryde, fjern gryden fra varmen og rør det med ingefær og honning.

Tænd ovnen på 225-250 grader. Opvarm en bagesten eller en bageplade i ovnen. Drys lidt mel på bordet, og rul en af dejkuglerne ud til en stor ca. 3-4 mm tynd flade. Kom dejen på bagepapir og pensel med ingefærsmør og kom rabarber stykker på. Drys et godt lag flormelis over, og bag rabarberpizzaerne cirka 12-15 minutter, til de er gyldne, og bunden sprød.

Server rabarberpizzaerne med vaniljeis, mynte og friske jordbær.

Tip

Du kan også trække pizzaen i en salt retning. Kom rosmarin og rødløg på, og bag den. Top med små stykker cremet gedeost, når den er færdigbagt. Det er en skøn og forårsagtig
kombination.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza og Rabarber