Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Poussiner opskrift og rodfrugt-ragout med sennep og estragon
Foto: Wichmann og Bendtsen Stegte poussiner

Poussiner opskrift og rodfrugt-ragout med sennep og estragon

Stegte poussiner og rodfrugt-ragout med sennep og estragon

4
Print

4-6 poussiner
salt, peber
1 spsk olivenolie
3-4 kviste timian
25 g smør
½ selleri
1 pastinak
3 gulerødder
1 spsk olivenolie
2 dl vand
1 spsk dijonsennep
1 dl piskefløde
1½ spsk hakket estragon
salt og peber.

Sådan gør du

Rens poussinerne for evt. indmadsrester og krydr dem med salt og peber.

Steg poussinerne på en pande med lidt olivenolie, indtil de er brunet grundigt på alle sider. Læg dem i et ovnfast fad og krydr med frisk timian og en smørklat på hver poussin. Steg dem i 35-40 min. ved 185 grader, til de er gennemstegte.

Imens poussinerne steger, laves rodfrugt-ragouten.

Rens, skræl og snit selleri, pastinak og gulerødder i grove stykker af ca. 2-3 cm. Steg rodfrugterne i gryde eller pande med stor bund i nogle minutter, og hæld så vand herved. Læg låg på gryden og lad urterne dampe 5 min., til de er let møre.

Rør dijonsennep sammen med piskefløde i en lille skål. Hæld fløde-sennepsblandingen ved rodfrugterne og lad det koge igennem 2-3 min. Krydr med hakket frisk estragon, salt og peber.

Servér poussinerne og rodfrugt-ragouten sammen med kartoffelgratin og evt. en sprød grøn salat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dressing, Kylling, Fransk mad, Rodfrugter, Estragon og Hovedret