-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Rabarber med smuldredej
Bagte rabarber med smuldredej er lækkert som både dessert og kaffekage. Børn kan let lære at lave det, og den smuldrede dej kan senere på året bruges sammen med æbler. Desserten kan både serveres lun og kold og smager skønt med en skefuld vaniljecreme til.
4-5 portioner rabarber med smuldredej
Total:1 time
Rabarber med smuldredej
- Arbejdstid: ca. 30 min.
- Bagetid: 30 min.
- 350 g rabarberstilke (uden blade)
- 50 g sukker
- 75 g smør (koldt)
- 75 g hvedemel
- 75 g brun farin
- 50 g hasselnøddekerner (hakkede)
- 50 g grovvalsede havregryn (eller uristet mysli)
- Vaniljecreme:
- 100 g yoghurt naturel (10%, fast græsk yoghurt)
- 1 spsk flormelis
- 1/3 vaniljestang (kornene)
- 1 dl piskefløde (flødeskum)
Sådan laver du rabarber med smuldredej
- 1. Tænd ovnen på 200 grader. Skær bladene af rabarberne.
- 2. Skyl rabarberstilkene og skær dem ud i stykker på ca. 1 cm.
- 3. Læg dem i et ovnfast fad i et lag og drys med sukker.
- Dej:
- 1. Smuldr små stykker smør med mel mellem fingrene, til det ligner revet ost – brug evt. en foodprocessor. Bland med brun farin, hasselnødder og havregryn eller mysli. Fordél dejen over rabarberne.
- 2. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 min., til rabarberne bliver møre og toppen sprød.
- Vaniljecreme:
- 1. Rør yoghurt med flormelis. Flæk vaniljestangen med en lille kniv. Skrab vaniljekornene ud og bland i yoghurten, vend flødeskum i og servér cremen til kagen.