sunde chip hjemmelavede
SPONSORERET indhold

Tre slags sunde chips: Søde kartoffelchips, rødbedechips og grønkålschips

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sunde chips - det lyder næsten som en selvmodsigelse af de helt store, men den kan faktisk godt lade sig gøre at lave hjemmelavede chips, der ikke er lige så usunde, som dem du køber i supermarkedet. Her får du Michelle Kristensens bud på søde kartoffelchips, rødbedechips og sprøde grønkålschips:

Af: Michelle Kristensen Foto: Joachim Wichmann
11. feb. 2018 | Mad | ALT for damerne
Total: en time

Ingredienser

Søde kartoffelchips

  • 2 søde kartofler
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. vand
  • ½ tsk. hakket hvidløg
  • Saft af 1 lime
  • ½ tsk. løgpulver
  • ½ tsk. frisk rosmarin
  • Havsalt

Rødbedechips

  • 2 rødbeder
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tamari
  • 1 tsk. karry

Grønkålschips 

  • 10 store grønkålsblade (uden stilk)
  • 1 spsk. olivenolie
  • Saft fra en halv citron
  • 1 spsk. revet parmesan
  • Salt

Fremgangsmåde: Sådan laver du tre slags sunde chips

Søde kartoffelchips

  1. Tænd ovnen på 125 grader.
  2. Skær de søde kartoler i skiver på et mandolinjern.
  3. Bland olie, vand og hvidløg i en skål, og vend kartoelskiverne i marinaden. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med løgpulver og rosmarin, og pres lime ud over dem.
  4. Bag chipsene i ovnen i mindst 50-60 min., indtil de er sprøde.

Rødbedechips

  1. Tænd ovnen på 125 grader. Skær rødbederne i skiver på et mandolinjern.
  2. Bland olivenolie, tamari og karry i en skål, og vend rødbedeskiverne i marinaden.
  3. Bred rødbedeskiverne ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i mindst 50-60 min., indtil de er sprøde.
  4. Brug dem til snacks i weekenden eller som noget knasende over en salat eller suppe. Og nej – de skal ikke spises hver dag, men en gang imellem.

Søde kartoffelchips

  1. Tænd ovnen på 150 grader. Vask grønkålen grundigt, og dyp den tør med et rent viskestykke.
  2. Massér olien ind i grønkålen, og fordel bladene ud på en bageplade.
  3. Kom citronsaft, parmesan og salt ud over kålbladene, og steg det i ovnene i mindst 20-25 min., til de er sprøde.

Opskrifterne er fra MK Bootcamp 6:1 lev det søde liv med faste 1 dag om ugen (Lindhardt & Ringhof)

Anbefalet til dig