Anden
Steg anden om formiddagen eller dagen i forvejen. Hæld fedtet fra anden over i en skål. Skær andestegen ud, læg den i et ovnfast fad, og stil anden tildækket i køleskabet. Juleaften: Tænd ovnen på 200 gr. Pensl anden med smeltet andefedt, og lun anden på midterste ovnribbe, indtil kødet er gennemvarmt i ca. 20 min. Skal skindet være sprødt, så tænd ovnen på grill, men hold øje, så skindet ikke bliver brændt.
Brune kartofler
Brun kartoflerne i ca. 4 min. Tag panden af varmen, og tilsæt 1 dl koldt vand. Stil panden med kartoflerne tildækket i køleskabet eller et koldt sted. Juleaften varmes kartoflerne op ved kraftig varme, ryst panden til vandet er fordampet, og kartoflerne er varme og blanke af karamel.
Eller: Kog og pil evt. kartoflerne dagen før, så skal du blot fortsætte fra punkt 3 juleaften.
Rødkål
Den lune rødkål kan laves flere dage i forvejen, hvis den blot opbevares koldt. Varm den op en inden servering.
Andesauce
Lav sovsen færdig, og varm den op lige inden servering.