Thomas Delaney

Foto: Getty Images Bliv klogere på fodboldspiller Thomas Delaney

7 ting om Thomas Delaney, som du (måske) ikke vidste

Når han ikke forsvarer de rød-hvide farver som central midtbanespiller på landsholdet, så bor og arbejder han i Spanien, hvor han spiller for den spanske fodboldklub Sevilla. Men hvem er Thomas Delaney egentlig udenfor banen? Lær ham lidt bedre at kende her.

Den 31-årige fodboldspiller Thomas Delaney har rødder helt tilbage til Irland, men selv er han født og opvokset på Frederiksberg, hvor han efter forældrenes skilsmisse boede sammen med sin far.

Hans karriere startede som ungdomsspiller for F.C. København, men fodbolden har ført ham til klubber rundt omkring i verden, herunder til Tyskland og Spanien.

Men hvem er den populære midtbanespiller egentligt? Vidste du for eksempel, at hans ærkerival på banen nu er hans svoger? At han lider af farveblindhed, og at han er opkaldt efter sin oldefar.

Læs med og bliv klogere på Thomas Delaney her.

1. Opkaldt efter sin irske oldefar

Thomas Delayneys farfar stammer oprindeligt fra Irland, men flyttede til New York omkring den irske kartoffelkrise i 1800-tallet.

"Min farmor og farfar mødte hinanden, da min farfar var på ferie i Danmark. Nu bor han i Tisvilde og snakker med en ret tyk amerikansk accent, selvom han har været i Danmark i rigtig mange år," fortæller Thomas Delayney i et interview med Euroman.

"Skal han fortælle en god historie, slår han tit over på sit modersmål. Han voksede op i New York med amerikansk fodbold og baseball, som han stadig følger med i, men han har heldigvis accepteret, at det hedder fodbold og ikke soccer," siger Thomas Delaney.

"Jeg hedder Joseph til mellemnavn, fordi min oldefar hed det. Det er et drengenavn, der har været i familien længe, og mange på min fars side af familien har haft navnet. Men derudover er der ikke meget irsk over min familie," fortæller han i interviewt. 

Læs også: 7 ting, du måske ikke vidste om landsholdsmålmand Kasper Schmeichel

2. Rugbrød gør ham klar på banen

Thomas Delaney spiser også rugbrød i madpakken. Det kan man læse og høre i en reklame for brødfirmanet Schulstad på Facebook. Ifølge reklamen spiser den populære midtbanespiller masser af rugbrød, fordi det mætter, giver ham masser af energi til at spille fodbold og være klar på banen.

"Jeg holder mig frisk ved at spise sundt og få mine vitaminer. Og hvis man vil have det sjovt, så er det vigtigt at have masser af energi," siger han smilende i reklamen, hvor han også opfordrer børn til at huske at spise deres madpakke og ikke smide den ud. 

3. Gift med klassekammeraten

Thomas Delaney blev den 27. december 2020 gift med ungdomskæresten Michelle Jensen, som han mødte, mens han gik på Handelsgymnasiet Niels Brock.

"Nok min største bedrift. Hr. og fru Delaney," skriver en lykkelig Delaney på Instagram, hvor han altså også tilføjer, at det nygifte par om blot en måned kan føje ordet nybagte forældre til cv’et.

4. I familie med sin ærkerival på banen

Thomas Delaney er gift med ungdomskæresten Michelle Lindemann Jensen, som er født ind i en fodboldfamilie. Hun er nemlig datter af tidligere Brøndbyspiller og træner Henrik Jensen og søster til landsholdsspiller, Mike Jensen.

Sidstnævnte, der er indbegrebet af Brøndby og i mange år har været en af de mest hadede spillere hos rivalerne i FCK, hvor Thomas Delaney startede som ungdomsspiller.

’Thomas Delaney, han har noget lækkert hår, Thomas Delaney, han scorer fjendens skår', lød midtbanespillerens sang i FCK således gennem mange sæsoner i følge Ekstra Bladet.

5. Far til et lille vidunder

Thomas Delaney og hans kone, Michelle har dannet par i cirka 12 år, og i februar 2021 blev parret forældre deres førstefødte - en lille pige.

På sin Instagram har Thomas Delaney lagt et billede af deres nyfødte barn op og skriver om den glædelige nyhed.

'Livet peaker. Tak for at give mig dette vidunder, Michelle Jensen,' skriver landsholdsspilleren på sin profil.

I kommentarfeltet til billedet af deres nyfødte er det væltet ind med lykønskninger fra nær og fjern. Dortmunds officielle Instagram-profil skriver: 'Tillykke, Michelle & Thomas - alt det bedste!' Holdkammerat Emre Can skriver: 'Tillykke bror', tidligere FCK-holdkammerat Nicolai Boilesen skriver: 'Tillykke til jer begge' og Riza Durmisi skriver: 'Tillykke min ven'.

6. Farveblindhed spiller ham et puds

Thomas Delaney er rød-grøn farveblind. Det afslørede han selv, da han ringede ind til DR’s P3 program 'Danskerbingo', få minutter før han stod på et fly, der skulle fragte ham til Rusland, hvor han skulle deltage i VM.

Aftenen forinden havde Delaney været med til at slå Mexico med 2-0, men da midtbanespilleren er rød/grøn-farveblind, havde han svært ved at se forskel på Mexicos grønne trøjer og Danmarks røde.

"Jeg har kun prøvet en gang i mit liv, at jeg ikke har kunnet se forskel på trøjerne under en kamp. Det var mod Mexico. Så det er ikke noget issue for mig," siger Thomas Delaney ifølge Fyens.dk.

Han fortæller vider, at problemet faktisk er større til træning, da han også kan have svært ved at se forskel på gul og grøn.

7. Ligger nr. 5 på lønningslisten

Danske fodboldspillere bliver mere og mere eftertragtede ude i den store verden, noget der også afspejler sig i deres løn. Blandt navne som Kasper Schmeichel, Christian Eriksen og Simon Kjær, er Thomas Delaney også på listen over de 10 bedst betalte danske fodboldspillerne. Ifølge oversigten skulle han efter sigende hæve en klækkelig årsløn på cirka 40 mio. kr ifølge 888sport.dk.

Kort om Thomas Delaney

  • Hans fulde navn er Thomas Joseph Delaney
  • Thomas Delaney er født den 3. september 1991 på Frederiksberg, hvor han voksede op hos sin far
  • Han er gift med ungdomskæresten Michelle Lindemann Jensen. Sammen har de en datter, der er født i februar 2021
  • Han har spillet i danske F.C. København, hvor han startede som ungdomsspiller. Siden har han spillet for de tyske bundesligaklubber Werder Bremen og Borussia Dortmund. I dag spiller han for den spanske La Liga klub Sevilla FC, som han har skrevet kontrakt med frem til 2025.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte og Lister